Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Cristina Burciu, PNL: PNL acționează pentru promovarea unor reforme structurale stabile și o politică fiscală responsabilă

PNL
Typography

Conducerea PNL a Ministerului Finanțelor este preocupată de adoptarea unor deciizii concludente în ceea ce privește dezvoltarea economică durabilă a României, demers care presupune acțiuni concrete privind reformele structurale, politica fiscală, coordonarea economică și piețele financiare.

Țara noastră are nevoie, în acest moment, de reforme structurale stabile și predictibile, prin intermediul cărora să fie susținută creșterea economică durabilă și echitabilă. În acest sens, coordonarea economică între statele membre ale Uniunii Europene este deosebit de importantă, deoarece doar prin coeziune putem consolida reziliența și stabilitatea în fața provocărilor actuale, de toate tipurile, atât exonomice, cât și sociale și de securitate regională.

Din aceste perspective, politica fiscală este un subiect vital pentru România, care s-a angajat să promoveze o politică fiscală responsabilă. Acest deziderat are ca scop asigurarea echilibrului necesar dintre nevoile financiare ale statului și sprijinul acordat cetățenilor și sectorului privat.

Nu în ultimul rând, ministrul liberal al Finanțelor este un promotor activ al implementării și dinamizării acelor politici fiscale juste și echitabile, adoptate în vederea intensificării investițiilor și dezvoltării economice sustenabile.

În cadrul  reuniunii Consiliului Afaceri Economice și Financiare – ECOFIN, desfășurată recent la Bruxelles, delegația Ministerului Finanțelor condusă de Marcel Boloș a fost informată cu privire la emiterea unui pachet ajustat de resurse proprii din partea Comsiei Europene, care va fi în măsură să genereze venituri anuale de până la 36 de miliarde de euro țărilor membre, în perioada 2028-2030. În situația previzibilă a unor viitoare discuții referitoare la eventualele modificări ale cadrului financiar multianual 2021-2027, România mizează pe alocările aferente Politicii de Coeziune, fapt ce va permite țării noastre realizarea unor investiții considerabile, de peste 46 miliarde euro, în următorii șapte ani.

În același context, ministrul liberal și-a propus printre obiective realizarea digitalizării în domeniul administrării fiscale și autoritățiilor vamale. Succesul acestui proiect, implementat la nivelul tuturor țărilor din Uniunea Europeană, va reprezenta progrese însemnate în ceea ce înseamnă îmbunătățirea colectării veniturilor fiscale, cât și a supravegherii consolidate a lanțurilor de aprovizionare și a mărfurilor.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS