Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

01
Wed, May
101 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Emiterea obligațiunilor verzi va dezvolta potențialul investițional al României în protecția mediului și dezvoltarea durabilă

PNL
Typography

România va fi eligibilă pentru finanțarea cheltuielilor legate de derularea unor proiecte sustenabile, care vor contribui în mod direct la îndeplinirea obiectivelor de mediu și de dezvoltare durabilă.

În acest sens, conducerea PNL a Ministerul Finanțelor a emis și publicat Cadrul Obligațiunilor Verzi suverane al României, act de referință care legitimează emiterea de obligațiuni verzi. Documentul elaborat consolidează în mod fără echivoc obligațiile asumate de țara noastră în sensul îndeplinirii obiectivelor cuprinse în Strategia de Dezvoltare Durabilă 2030.

Obligațiunile verzi vor avea un rol decisiv în realizarea tranziției României către economia verde, vor asigura uniformizarea bazei de investitori pentru titlurile de stat și, nu în ultimul rând, vor determina majorarea numărului operatorilor economici interesați de utilizarea unor instrumente financiare generatoare de impact pozitiv asupra mediului înconjurător și a sferei sociale.

Cadrul obligațiunilor verzi suverane al României va finanța programe eligibile prin emiterea de obligațiuni verzi, precum și activități asociate, care pot avea avantaje substanțiale pentru protejarea mediului.

În categoria celor mai importante proiecte verzi eligibile pentru finanțare se înscrie dezvoltarea rețelei de transport cu metroul în București și Cluj-Napoca, electrificarea căii ferate în principalele zone urbane, reabilitarea liniilor de apărare existente, în conformitate cu Directiva UE privind inundațiile și Strategia națională de management al riscului de inundații, creșterea eficienței energetice a fondului de clădiri, precum și înființarea de noi zone de păduri urbane.

Cadrul Obligațiunilor Verzi suverane al României constituie o etapă fundamentală în finanțarea agendei investițiilor verzi a României, emisiunea de obligațiuni verzi lansată de Ministerul Finanțelor urmând să genereze  propulsarea pe piața externă a obligațiunilor corporative românești, prin implicarea sectorului privat în acest demers.

Consider că dezvoltarea și implementarea proiectelor verzi va contribui esențial la evoluția predictibilă a producției de energie regenerabilă, a eficienței energetice, prevenirii poluării, îmbunătățirii rețelei de transport, precum și la administrarea ecologică și durabilă a resurselor naturale.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS