Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
112 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Măsuri concrete ale PNL pentru sprijinirea fermierilor

PNL
Typography

Partidul Național Liberal susține rezolvarea problemelor fermierilor, atât la nivel național, cât și cele reclamate de producătorii agricoli europeni. Sprijinirea acestei categorii profesionale a fost concretizată prin demersuri concrete, susținute în Parlamentul European de către PNL, prin intermediul Partidului Popular European.

Liberalii se pronunță cu fermitate pentru soluționarea revendicărilor prezentate de fermierii români și europeni, în condițiile în care aceștia sunt principalii responsabili atât de calitatea hranei livrate populației, cât și de siguranța alimentelor.

Din această perspectivă, responsabilii guvernamentali naționali și europeni au obligația să fie receptivi la doleanțele agricultorilor, și, implicit, să adopte decizii de protejare a acestora și a muncii lor. Este evident că modernizarea agriculturii nu se poate face decât în colaborare cu fermierii, nu prin acțiuni îndreptate împotriva lor.

Măsurile propuse pentru susținerea producătorilor agricoli stipulează că nu se vor mai lua hotărâri fără a fi informați fermierii și fără a se cunoaște impactul acestora. De asemenea, se vor face demersuri concrete în vederea reducerii birocrației din activitatea fermierilor, astfel încât aceștia să poată utiliza mai mult timp pentru a-și cultiva terenurile, nu pentru a completa diverse formulare.

PNL se pronunță în mod categoric pentru asigurarea calității și cantității producției alimentare în Europa și, totodată, pentru multiplicarea investițiilor în zonele rurale, îndeosebi în infrastructură.

Un capitol important agreat de PPE se referă la implementarea efectivă a ajutoarelor destinate fermierilor, mai ales în perioadele de criză, prin activarea urgentă a instrumentelor naționale și europene, respectiv rezervele de criză care prevăd acordarea de sprijin financiar.

Îmi exprim încrederea că setul de măsuri propus de PNL va avea girul majorității, astfel încât propunerile formulate în sensul susținerii fermierilor români și europeni să fie puse în aplicare cât mai repede posibil.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS