Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

VIDEO | Actorul Radu Botar, As la RADIO AS

Cultură
Tools
Typography

Emisiunea As la RADIO AS l-a avut invitat pe actorul turdean Radu Botar, acum cunoscut şi apreciat la nivel naţional dar nu numai pentru rolul cardinalului Iuliu Hossu din filmul românesc “Cardinalul”, în regia lui Nicolae Mărgineanu.

Cu o activitate care se întinde pe parcursul a peste 30 de ani, din care 20 de ani actor al Teatrului de Nord Satu Mare, Radu Botar a fost primit cu emoţie în emisiunea ale cărei gazde erau Vlad Florin Tudosă şi Lucian Dimitriu.

“Trăim într-o lume anormală în care actorii cu har sunt devansaţi de vedete şi, în ciuda acestui fapt, în 2019 a fost o revelaţie în cinematografia românească, a fost un an de întoarcere la normalitate. Toate rolurile importante au fost luate de actori - din păcate pentru noi, pentru public - prea puţin cunoscuţi: Radu Botar în «Cardinalul», Roxana Lupu în «Maria Regina României» şi Vali Popescu, care a jucat rolul principal în «Între chin şi amin»” spunea Lucian Dimitriu în introducerea emisiunii.

Cu un număr de peste 100 de roluri în teatru şi film, deţinător de premii interne şi internaţionale pentru interpretare în colaborare cu peste 20 de regizori artistici, Radu Botar era prezentat şi ca realizator de scenarii şi filme, regizor de spectacole, profesor de artă dramatică, membru fondator sau cofondator a mai multor societăţi culturale şi aşa mai departe.

Plecarea la Satu Mare sau discuţii despre roluri emblematice, dar nu numai, sunt câteva din elementele care au marcat prezenţa actorului turdean la RADIO AS într-uun interviu pe care nu are rost să vi-l povesim noi, ci de care vă lăsăm să vă bucuraţi în continuare:

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS