Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

19
Sun, May
84 New Articles

Copiii au invatat despre Eminescu si dintr-un film documentar vechi de 100 de ani

Diverse
Tools
Typography

Mai mulţi elevi ai unei clase a V-a de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Turda au fost miercuri, 15 ianuarie, oaspeţii secţiei de adulţi ai Bibliotecii Municipale "Teodor Murăşanu" din Turda.

Însoţiţi de profesor Karina Riti, elevii au vizionat un filmuleţ despre viaţa poetului Mihai Eminescu. Intitulat "Eminescu, Veronica, Creangă", filmul "a fost realizat în 1914, e postat pe youtube şi a fost descoperit în Arhiva Naţională de Film", preciza responsabilul bibliotecii turdene - Nicolina Halgaş - despre filmul realizat în urmă cu o sută de ani de către Octav Minar.
Prezenţi la biblioteca "Teodor Murăşanu" între orele 11.00 şi 12.00, elevii de la CNMV au mai vizionat, în Sala Internet a bibliotecii, şi secvenţe din alte filme care se refereau la viaţa marelui poet naţional român.
Pe lângă vizionare, elevilor de la CNMV li s-au prezentat şi "câteva cărţi mai deosebite din poezia eminesciană din colecţiile biblioitecii, câteva din colecţiile speciale - cărţi poştale care au fost făcute în oraş de-a lungul timpului de către Casa de Cultură cu ocazia aniversărilor din fiecare an", mai explica Nicolina Halgaş.
Pentru a marca, pe 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, Biblioteca Municipală "Teodor Murăşanu" din Turda a venit cu o ofertă în faţa iubitorilor de carte: înscrierea utilizatorilor a fost gratuită la toate punctele de lucru ale bibliotecii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS