Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

07
Tue, May
84 New Articles

Opera lui Mihai Eminescu, in desene de scolar

Diverse
Tools
Typography

Aniversarea a 164 de ani de la naşterea marelui poet Mihai Eminescu nu a implicat doar şcolarii, ci şi preşcolarii. Cel puţin din perspectiva activităţilor găzduite de Biblioteca Municipală "Teodor Murăşanu" Turda.

Astfel, dacă la secţia de copii din cartierul Oprişani a bibliotecii au fost prezenţi preşcolarii de la Grădiniţa "Sfânta Maria", la secţia de copii din zona centrală au fost prezenţi preşcolarii de la Grădiniţa "Poiana cu castani", cu cea de-a doua grădiniţă l care s-a făcut referire biblioteca turdeană având un parteneriat privind participarea la activităţi culturale. În ambele cazuri micuţii au petrecut ieri, 15 ianuarie, câte o oră - între orele 11.00 şi 12.00 - la bibliotecă, unde au intrat, la un nivel de percepţie şi înţelegere specific vârstei lor, în contact cu opera eminesciană.
De asemenea, în contact cu opera eminesciană au intrat şi câţiva şcolari de la Şcoala "Teodor Murăşanu" din Turda. Astfel, tot ieri, de la orele 12.00, la secţia de copii din zona centrală a bibliotecii turdene, mai mulţi elevi de clasa a IV-a au petrecut, împreună cu învăţătoarea Felicia Oaida, o oră printre cărţile care conţineau opere ale poetului Mihai Eminescu.
În plus, şcolarii de la "Teodor Murăşanu" au avut şi o sarcină mai aparte. "Au avut ca temă să realizeze desene inspirate din poezia lui Eminescu. Altă parte din elevi vor încerca să identifice, după desene, despre ce poezii este vorba", spunea responsabilul bibliotecii turdene, Nicolina Halgaş.
De asemenea, şcolarii au şi ascultat un basm din creaţia eminesciană, rolul fiecăruia dintre ei fiind să identifice personajele din basm.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS