Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Prima premiera din 2014 la Turda - „Ivan Turbinca”

Diverse
Tools
Typography

Azi, 27 ianuarie 2014, pe scena Teatrului Municipal Turda, mici spectatori de la Şcoala "Horea, Cloşca şi Crişan" din Turda l-au putut vedea pe soldatul rus Ivan şi păţaniile acestuia în luptă cu răul, cei mici începându-şi comunicarea cu scena încă de la primul gong.

Fost soldat rus - şi încă purtând cu sine raniţa (turbinca), puşca şi o sabie, Ivan este cel despre care Dumnezeu ştia că este un om milostiv, fapt pe care i-l şi demonstrează lui Sfântul Petru într-o întâlnire pe care o au cu soldatul Ivan.
Şi pentru că într-adevăr era un om milostiv, Dumnezeu îl răsplăteşte pe Ivan dându-i puteri extraordinare turbincii lui: Ivan putea băga în turbinca sa toit ce voia şi ce era odată în turbincă nu mai putea ieşi fără voia lui Ivan.
Pornind să cutreiere pământul, soldatul rus întemniţează în tubinca sa toţi drăcuşori şi inclusiv pe marele Scaraoschi.
Vădit impresionaţi de spectaculozitatea decorurilor şi de jocul actorilor, micuţii spectatori aplaudau fiecare scenă mai impresionantă, trăiau cu intensitate fiecare moment, comunicau cu personajele, le ajutau să triumfe.
Cei care au dat viaţă personajelor şi care au creat emoţii copiilor sunt Petre Băcioiu, Ginuc Crișan, Valentin Oncu, Ilinca Mateescu, Maria Salcă, Renata Fabian, Diana Roșca şi Diana Nedescu într-un spectacol pentru care regia artistică a fost asigurată de Daniel Vulcu, scenografia de Oana Cernea, muzica de Dorin Griguță şi coregrafia de Adrian Mureșan.
Următoarea premieră - "Prah" - a Teatrului Municipal Turda este "dedicată" adulţilor şi aceasta va avea loc pe 8 februarie 2013, de la orele 19.00 şi pune în discuţie o problemă care poate fi cât se poate de actuală: ce ar face o familie de condiţie medie dacă ar câştiga marele premiu la loto?

Până atunci câteva imagini din spectacolul de azi, AICI.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS