Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Urmatorul pas al filarmonistilor turdeni la inceput de 2016: fotografia alb-negru, condimentata cu arta culinara

Diverse
Tools
Typography

Un eveniment dedicat iubitorilor de artă fotografică, dar nu numai, a avut loc luni, la începutul lunii februarie, la Galeria Municipală de Artă Turda.

Cu începere de la orele 17.00 galeria turdeană de artă a găzduit vernisajul unei expoziţii de fotografie alb-negru, însă artistul expozant a avut pregătită o surpriză pentru cei care au venit să se bucure de fotografiile expuse.

Sub titlul "Nuanţe", expoziţia reuneşte fotografii ale artistului fotograf Nicuşor Ţigănilă care este de profesie medic.

Dacă iubitorii de artă erau obişnuiţi ca la fiecare vernisaj - fie că era vorba de pictură, fotografie sau sculptură - să ajungă la expoziţie înainte de vernisaj, să reuşească să se delecteze privind lucrările expuse apoi să asculte ce aveau de spus cei care prezentau lucrările expuse, de data aceasta lucrurile nu au mai stat deloc aşa.

Nicuşor Ţigănilă a preferat să restricţioneze accesul în sala principală a Galeriei Municipale de Artă Turda, sală pe care a modificat-o uşor pentru evenimentul artistic.

"Expoziţia s-a dorit un cub în care vizitatorul să se plimbe prin faţa exponatelor şi atunci surpriza era ca prezentarea să se facă într-o încăpere, iar expoziţia, în sine, să fie vizualizată ca un circuit" explica artistul expozant - într-un interviu acordat în exclusivitate - modalitatea de organizare a evenimentului.

Cu fotografiile expuse, în grupuri de câte şase imagini pe un panou, expoziţia de imagini alb negru a fost pe placul celor care au fost prezenţi la vernisaj, medicul Nicuşor Ţigănilă chiar declarându-se mulţumit că vizitatorii nu s-au putut opri asupra unei singure imagini pe care să o aprecieze, cei prezenţi apreciind expoziţia, în întreg, ca fiind una dinamică.

De asemenea, în semn de apreciere faţă de cei prezenţi, artistul expozant a oferit fiecăruia câte un album care conţinea nu doar fotografiile expuse ci multe altele, realizate în acelaşi ton.

Aşa cum se anunţase, de fapt, expoziţia de fotografie a fost completată de o expoziţie culinară.

Acelaşi pasionat de bucătărie, colegul de breaslă a medicului Nicuşor Ţigănilă - medicul Iuliu Cărpineanu - a reuşit să surprindă din nou publicul prezent cu preparate care mai de care. De la somn, la raţă, lămâi pane, salamuri din carne de vânat sau diverse alte preparate, Iuliu Cărpineanu a oferit cea mai plăcută expoziţie: una comestibilă, pe care publicul prezent a putut-o gusta în adevăratul sens al cuvântului.

Spre deosebire de expoziţia culinară a medicului Iuliu Cărpineanu, expoziţia de fotografie a medicului Nicuşor Ţigănilă poate fi încă vizionată la Galeria Municipală de Artă Turda până pe 25 februarie anul curent.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS