Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Capela de opt miliarde lei vechi de la Câmpia Turzii a intrat pe ultimul drum: cel spre demararea lucrărilor | VIDEO

Actualitate
Tools
Typography

Cu o zi înainte de Ziua Înfrăgostiţilor pe rit american, la Câmpia turzii a avut loc un eveniment aşteptat de o parte importantă a cetăţenilor, dar în special de către lumea clericilor din oraş.

La orele prânzului, la intrarea în cimitirul de la capătul străzii Republicii (peste linia ferată) mişuna un grup de oameni fie că era vorba de preoţi din oraş, de reprezentanţi ai administraţiei publice şi judeţene sau de credincioşi din Câmpia Turzii.

Toată lumea îl aştepta pe ÎPS Andrei Andreicuţ, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului pentru slujba de sfinţire a locului în care se va ridica aşteptata capelă.

“Aşa cum vedem pe planşa afişată aici, se doreşete a se ridica o capelă frumoasă, un loc în care să poată fi oficiată slujba înmormântării cum se cuvine şi, în acelaşi timp, să se poată reculege cei ce rămân îndureraţi” spunea, la finalul momentului religios, ÎPS Andrei amintind şi de o pildă în acest sens.

La rândul său, invitat să adreseze câteva cuvinte, prinarul municipiului Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, spunea: “Suntem astăzi aici dintr-un motiv de bucurie pentru că reuşim, iată, după mai bine de şase ani de zile, să demarăm lucrările la ceea ce toţi cetăţenii municipiului Câmpia Turzii îşi doresc: această capelă în acest cimitir”.

De asemenea, primarul Câmpiai Turzii vorbea despre noua capelă ca fiind cea mai mare investiţie demarată de la preluarea conducerii primăriei, obiectiv la care “şi-au adus aportul proiectanţi, colegii din Primăria Câmpia Turzii cărora le mulţumesc şi, nu în ultimul rând, este meritul părintelui protopop Crişan Daniel şi a preotului Rusu care, destul de des, erau pe capul meu atât pe vremea cât eram viceprimar cât şi acum, pentru a demara această lucrare”.

Nu înainte ca evenimentul să ia sfârşit, primarul Lojigan l-a invitat şi pe părintele Rusu să ia cuvântul.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS