Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Tabăra “Cromatică şi culoare în managementul afecţiunilor hepatice”, organizată de APAH Transilvania în colaborare cu SlowFood Turda

Eveniment
Tools
Typography

Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din Transilvania a desfășurat în perioada 20-25 septembrie ediția a II-a a proiectului ”CROMATICĂ ȘI CULOARE ÎN MANAGEMENTUL AFECȚIUNILOR HEPATICE – TABARA CULTURAL -TERAPEUTICĂ”, proiect finanțat de la bugetul Local al Consiliului Judetean Cluj și  organizat în parteneriat cu SlowFood Turda.

 Proiectul a costat în organizarea unei tabere culturale cu scop terapeutic prin care s-a urmărit creșterea calității vieții pentru 20 de pacienți cu afecțiuni hepatice din județele Cluj și Giurgiu, în cadrul căreia s-au desfasurat activități creative și recreative în vederea promăvării moștenirii culturale, a obiceiurilor și tradițiilor  sătești.

Cele două componente ale proiectului: atelierul de terapie prin mișcare și dans și atelierul de nutriție au vizat utilizarea culorilor în art terapie și în alimentație ca mijloc de comunicare simbolic pentru a exprima personalitatea, emoțiile și alte aspecte ale experienței umane. Art terapia se numără printre terapiile complementare destinate îmbunătățirii calității vieții pacienților, facilitează dezvoltarea emoțională prin reducerea stresului, a fricii și anxietății și, de asemenea, susține pozitiv eficacitatea tratamentelor medicale.

Prima zi: Atelierul de nutriție ”Tradiția din farfuria ta” a reușit, cu ajutorul Martei Poszonyi și a Centrului Gastronimic Turda, să creeze o punte între sănătatea fizică și psihică, prin alternarea cromatică a ingredientelor naturale folosite într-un preparat, asigurând astfel starea de bine atât a celui care gătește cât și a celui care o mănâncă.

A doua zi:  prin vizita la  muzeul din Sandulesti am promovat invitatilor nostri portul traditional de pe Valea Ariesului, obiecte de arta traditionale specifice regiunii noastre si inscrisuri si tablouri vechi chiar si de peste 100 de ani.

Atelierul ”Dans pentru comunicare„ susținut de psiholog Costel Golfin,  a arătat că terapia prin dans este în fapt „utilizarea psihoterapeutică a mișcării ca proces care favorizează integrarea emoțională, socială, cognitivă și fizică a individului”, iar comportamentele expresive, comunicative și adaptive sunt luate în considerare atât pentru tratamentul de grup, cât și pentru cel individual. Terapia prin mișcare și dans este o formă versatilă de terapie care are la bază ideea că mișcarea și emoția sunt interconectate,  care folosește mișcarea pentru a ajuta indivizii să atingă integrarea emoțională, cognitivă, fizică și socială.

Prin derularea acestui proiect, APAH TRANSILVANIA a urmărit conștientizarea efectelor benefice ale activităților artistice la persoanele cu afecțiuni cronice, armonizarea personalității creșterea echilibrului psihic și al încrederii în sine, dezvoltarea comunicării și cooperării și nu în ultimul rând promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS