Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Ajutor sanitar pentru Ucraina - Împreună reușim să #FacemBine

Social
Tools
Typography

La momentul actual, situația provocată de războiul din Ucraina a mobilizat comunități întregi de oameni și ne-a arătat că, în astfel de momente, împreună reușim să #FacemBine.

Mii de refugiați ajung, pe zi ce trece, pe teritoriul României, fie pentru că doresc să tranziteze către alte țări, fie că doresc să se stabilească pentru o perioadă în România. Proiectul “Ajutor sanitar pentru Ucraina”, implementat de Asociația The Da Vinci System, își propune să vină în ajutorul persoanelor refugiate, acolo unde este una dintre cele mai mari nevoi, și anume nevoile medicale. Da Vinci dorește să realizeze de pachete sanitare cu medicamente, alcool sanitar și alte câteva obiective de îngrijire medicală de uz imediat, pe care să le transporte către cel mai apropiat punct vamal din zonă, de la granița cu Ucraina. Mai departe, acestea vor fi distribuite către cel puțin 50 de persoane refugiate, atât de pe teritoriul României, cât și celor care nu au reușit încă să treacă granița.

Ajutor sanitar pentru Ucraina este un proiect dezvoltat prin finanțarea obținută în cadrul programului Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Prin această inițiativă, The Da Vinci System urmărește a da o mână de ajutor, contribuind la acoperirea nevoilor medicale de bază a refugiaților ucrainieni din apropierea punctului vamal Sighetu Marmației.

“Încă de la începutul războiului, întreaga comunitate a dat dovadă de compasiune și mărinimie, dar cel mai important, de omenie. Împreună vom reuși cu adevărat să facem un bine și să contribuim semnificativ la sprijinirea câtor mai mulți oameni care pășesc pe teritoriul nostru, în aceste vremuri cumplite.” - Iulia Cîmpean, coordonator proiect.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

Pentru mai multe detalii cu privire la proiect, puteți contacta coordonatorul proiectului – Iulia Denisa Cîmpean, la numărul de telefon 0751 484 596.

The Da Vinci System este o organizație pentru tineret care oferă tinerilor din Comunitatea Urbană Arieș oportunități de dezvoltare în domenii insuficient deservite. Având un istoric de opt ani de implicare, asociația a contribuit la formarea a întregi generații de tineri implicați, prin intermediul inițiativelor civice și de educație non-formală. Tipuri de proiecte derulate: Inițiative care dezvoltă skill-uri STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) sau hard skills precum stăpânirea unor softuri de editare (Adobe Illustrator, Photoshop, Premiere Pro, After Effects, etc.), programare, web development.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS