23
Tue, Jan
107 New Articles

Noi investiții în infrastructura medicală a Spitalului de Copii

Sănătate
Typography

Consiliul Județean Cluj va dezbate în cadrul proximei ședințe un proiect de hotărâre inițiat de președintele Alin Tișe și care vizează realizarea unor investiții în cadrul Pavilionul C2 al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii.

Scopul lucrărilor propuse îl reprezintă amenajarea unor spații corespunzătoare pentru optima funcționare a echipamentelor de înaltă tehnologie RMN (Rezonanță Magnetică Nucleară) și CT (Computer Tomograf) achiziționate în cursul anului 2016 și extrem de intens utilizate de unitatea medicală clujeană. În valoare totală de circa 4.800.000 de lei, această aparatură medicală de mare precizie presupune, în vederea unei corecte și cât mai îndelungate utilizări, o serie de condiții extrem de stricte de funcționare

,,Scopul acestei investiții este acela de a pune cât mai bine în valoare această aparatură medicală  de ultimă generație, extrem de intens utilizată de pacienți proveniți din peste 30 de județe ale țării. Vom reuși în acest fel să asigurăm un mediu optim pentru derularea actului medical și pentru furnizarea acestor servicii extrem de solicitate”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Pentru a corespunde celor mai exigente standarde în domeniu, amenajarea acestor spații va presupune costuri de 551.832,30 de lei, cu TVA. La finalul investiției, spațiul nou amenajat va cuprinde camera destinată aparatului RMN, camera tehnică, camera de comandă, camera pentru medici, grupuri sanitare pentru medici și pacienți, respectiv bărbați și femei, camera pentru dezbrăcare, sala de așteptare, camera pentru CT, camera de comandă și camera pentru fizician.

*
* *

Potrivit documentației tehnice, lucrările de construcții necesare în vederea amplasării aparaturii de specialitate constau în placarea încăperii cu plăci de plumb pentru protejarea împotriva radiațiilor, consolidarea pardoselilor existente prin desfacerea și refacerea lor pe un sistem de grinzi elastice care să transmită încărcarea direct pe teren în zona RMN, precum și închiderea unor goluri de ferestre și uși și deschiderea de noi goluri necesare pentru circuite. În același timp, întregul spațiu va fi izolat termic cu vată bazaltică, respectiv polistiren expandat și va fi aplicat un strat de gips carton.

În ceea ce privește partea structurală, vor avea loc lucrări de demolare parțială a zidurilor de compartimentare interioară și refacerea lor conform noilor cerințe, inclusiv realizarea de fundații noi. De asemenea, ca urmare a recompartimentării va avea loc închiderea unor goluri de uși și de ferestre în zidurile exterioare precum și deschiderea unora noi. Totodată, vor avea loc intervenții și la nivelul pardoselilor din încăperile unde vor fi amplasate aparatele RMN și CT, acestea urmând a fi refăcute cu o armare corespunzătoare pentru a putea prelua greutatea aparatelor.

Nu în ultimul rând, amenajare acestui spațiu la standarde europene va include lucrări la instalațiile de apă și de încălzire precum și înlocuirea corpurilor de iluminat pe bază de lămpi fluorescente și incandescente cu unele pe sistem led.

Biroul de presă
13 decembrie 2017

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS