Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Tinerii voluntari care luptă în școli cu cyberbullying-ul. “Internetul poate fi uneori periculos”

Diverse
Tools
Typography

Asociația Civic Arieș a lansat de curând "Vincit Veritas", o inițiativă ce vizează combaterea cyberbullying-ului și promovarea alfabetizării digitale în rândul tinerilor din Comunitatea Urbană Arieș. Proiectul se concentrează pe formarea a 7 voluntari din ONG-uri locale pentru a ține ateliere de alfabetizare media, cu scopul de a ajunge la cel puțin 100 de tineri și copii și de a realiza o campanie cu o acoperire de cel puțin 10.000 de persoane pe rețelele de socializare.

Mai mult, o tânără implicată în proiect ca voluntar și care susține activ demersul de conștientizare a importanței combaterii cyberbullying-ului a fost la emisiunea "MyImpact" de la ProTV, unde a discutat despre impactul și importanța proiectului, dar și despre efectele devastatoare pe care cyberbullying-ul le are asupra tinerilor: “Printre cei din Generația Z e cea mai mare ură. La nivel de copil, nu ți se pare că e greșit să faci bullying. Nu realizezi efectele și problemele pe care le poți crea altui copil sau tânăr.”

"Vincit Veritas" nu se limitează doar la combaterea cyberbullying-ului. Acesta oferă tinerilor oportunități de dezvoltare în domenii precum tehnologie și IT. “Ne dorim să ajutăm tinerii să înțeleagă că Internetul nu e doar despre a sta pe TikTok și pe Instagram. Vrem să-i ajutăm să învețe termeni cheie digitali și să-și formeze competențe reale în domeniul digital”. Chiar și o simplă poză la o cafea cu prietenii poate fi periculoasă. Trebuie să fim cât mai discreți cu viața noastră personală pe net.

Facem apel la comunitate să se alăture eforturilor noastre și să acționeze împotriva fenomenului de cyberbullying. Prin educație și conștientizare, putem crea un mediu online mai sigur și mai pozitiv pentru toți.

Pentru mai multe informații despre proiectul "Vincit Veritas" puteți viziona interviul aici: https://stirileprotv.ro/my-impact/tinerii-voluntari-care-lupta-in-scoli-cu-cyberbullying-ul-printre-cei-din-generatia-z-e-cea-mai-mare-ura.html

Civic Arieș este o organizație care contribuie activ la dezvoltarea infrastructurii organizatorice si civice a Comunității Urbane Arieș prin multitudinea de întâlniri comunitare cu celelalte ONG-uri din zonă și colaborări cu diverse instituții, dar și prin diferite proiecte pe care le organizează.

Pentru a rămâne la curent cu inițiativele desfășurate de Asociația Civic Arieș, urmărește pagina de Facebook CIVIC Turda sau vizitează-ne pe www.civicaries.ro.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS