Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Preșcolarii Grădiniței „Prichindelul Isteț” Turda au luat parte la cursuri gratuite de  dezvoltare a gândirii logico-matematice

Diverse
Tools
Typography

250 de preșcolari ai Grădiniței „Prichindelul Isteț” Turda au beneficiat de de cursuri gratuite de formare și dezvoltare a gândirii logico-matematice prin învățatarea aplicației ScratchJR.

Astfel, în cadrul proiectului „Tech Isteț”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow, 12 educatori au participat la cursuri de formare pentru a folosi aplicația ScratchJR, astfel încât, prin activități specifice, să susțină dezvoltarea gândirii logico-matematice a copiilor exact atunci când este mai important, în fereastra de dezvoltare cognitivă 3-6 ani, când aceștia își formează gandirea.

„Tech Isteț” este un proiect derulat de Grădinița „Prichindelul Isteț”, care, pe parcursul ultimelor luni a pus un zâmbet pe fața copilașilor, dar și a părinților prin activitățile derulate cu cei mici.

Proiectul a reușit să le dezvolte copiilor gândirea logico-matematică și algoritmică prin diferite activități realizate de educatoarele grădiniței, care au fost instruite chiar la începutul proiectului.

Prin platforma ScratchJr. și cu ajutorul tabletelor și a laptop-ului achiziționat în cadrul proiectului, copilașii au reușit să studieze și să înțeleagă lucruri noi, să fie fascinați și atrași de acest proces de învățare în același timp.
Gândirea logico-matematică reprezintă o abilitate esențială în dezvoltarea cognitive a individului și joacă un rol crucial în numeroase aspecte ale vieții cotidiene. Iată câteva informații despre importanța gândirii logico-matematice: dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor, a abilităților critice și a gândirii abstracte.

„Acest proiect a adus multă bucurie copilașilor din grădinița noastră, dezvoltându-le gândirea logică și abilitățile algoritmice prin activități inovatoare. Cu ajutorul platformei ScratchJr. și a echipamentelor tehnologice de ultimă generație, preșcolarii au descoperit pasiunea pentru învățare și tehnologie. Sunt recunoscătoare pentru implicarea, interesul și mobilizarea membrilor grădiniței și, totodată, pentru sprijinul oferit de Programul Start ONG.”, a transmis doamna director, Lubiana Bunea.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

Descriere grădiniță: Grădinița „Prichindelul Isteț” este o poartă spre o altă lume, o lume a copilăriei, a frumosului și a bucuriei nemărginite.

Date de contact:
Lubiana Bunea
Director
0264 323 997
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS