Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
113 New Articles

Cine sunt consilierii locali de la Turda? E important pentru cetăţeni să-i cunoască?

Agora
Tools
Typography

Chiar, cine? Cum arată ei? În afară de ei şi cunoscuţii lor mai ştie cineva cum arată? Contează cum arată ei?

Sunt doar câteva întrebări, aşa, de început de săptămână. Am înţeles că nici iarba nu creşete, dar nici măcar imaginea lor în ochii opiniei publice nu poate să crească măcar aşa, frumos, elegant, cât de cât?

Simplist, consilierii locali încep prin a fi nume pe liste, persoane despre care partidele susţin că sunt cele mai merituose pentru a fi reprezentante ale cetăţenilor, sunt oameni pe care partidele ni-i “bagă în faţă” (nu în sensul de “peste rând”) pentru ca pe ei să îi votăm, că ei merită.

Nu vorbim aici de cunoscuţii fiecărora dintre ei, dar pe unii opinia publică îi cunoaşte, însă pe majoritatea nu.

Ce faci când vrei să îi cunoşti pe cei care îţi hotărăsc, local, soarta, prin ridicare de mână la unison? Încerci pe site-ul instituţiei (recte Primăria Turda) că doar ai înţeles deja în ultimii ani cât ţine Primăria Turda la imagine. Aşadar intri frumos să vezi măcar componenţa consiliului local. Măcar să ştii cum arată pentru că, cine ştie, poate eşti uimit de cât de mult sunt interesaţi de destinul tău şi vrei să le strângi mâna, să îi strângi în braţe şi să îi feliciţi când îi întâlneşti pe stradă...

Dar, nu!... (Şi nu din cauza pandemiei, neap[rat.) Nu poţi să-i vezi, nu poţi să-i cunoşti... Poate pentru că or fi consideraţi nişte olimpieni ale căror imagini serafice nu sunt de dat aşa, tam-nesam, pe ochii (prea firavi, prea slabi şi nevrednici pentru a putea suporta aşa măreţie) ai poporului.

Long story short, potrivit site-ului primăriei turdene, mult peste jumătate din consilierii locali turdeni sunt “decât” nişte figurine negre de bărbat. Iar ca amuzamentul să fie şi mai mare, chiar şi doamnele/domnişoarele sunt reprezentate prin figurine de bărbaţi bine, negri - pardon, nu negri ci alb închis de tot - cu alură corporatistă... Deh, ce ţi-e şi cu ideea libertinajului ăsta de gen şi posibilele lui interpretări...

Aşadar, potrivit site-ului oficial al primăriei turdene, domniţele reprezentate prin figurine de bărbat ar fi: Blăniţă Gabriela (USR-PLUS), Costea Anca Nadia (PNL), Orbean Ioana (PNL), Sur Mara (PNL) şi Vancea Monica Laura (PSD).

Cum e lesne de înţeles, e vorba, aşadar, de noii consilieri locali, că cei care mai au cel puţin un mandat la teşcherea au fotografii pe site-ul instituţiei, cei cu imaginea la vedere fiind Csep Leylla (UDMR), Moldovan Emil (PMP), Nap Adrian (PMP), Năstase paul (PNL, dar PSD în mandatul trecut), Pîrlea Daniela (PNL, dar PSD în mandatul trecut) şi Sălăgean Aron Adrian (PNL, dar PSD în mandatul trecut).

În afară de domniţele deja amintite ca reprezentate prin figurine masculine, fără fotografii pe site-ul primăriei turdene sunt Aruncutean Bogdan Ciprian (PSD), Ciortea Răzvan Iulian (PSD), Cojocaru Igor (PNL - a mai fost consilier local, dar n-are fotografie), Joldeş Mircea Traian (PNL), Kolozsi Atilla (PMP), Nemeş Arpad (UDMR), Sârbu Paul Marius (PNL), Sima Radu Mihai (PNL), Suciu Andrei Nicolae (USR-PLUS) şi Teban Adrian Marius (USR-PLUS).

Adica din 21 de consilieri locali, 15 sunt noi şi fără fotografii (incluzând-ul aici şi pe Igor Cojocaru), procentual asta însemnând că 71,43% din consilieri sunt “nevăzuţi” în faţa opiniei publice din perspectiva site-ului primăriei turdene.

Cumva e de înţeles: sunt consilieri noi!... Şi şedinţa de constituire a noului consiliu local a avut loc hăt, târziu de tot, abia spre finele lui octombrie 2020. Şi, cum e simplu de înţeles, de atunci nu a trecut decât foarte puţin: cam trei luni. Adică o infinitate de strop la scara erelor geologice, de exemplu. Aşa ca e de la sine înţeles că pur şi simplu nu au avut, dom’le, timp să le facă poze. Când să le fi făcut? Când, dacă totul parcă a fost ieri şi timpul a trecut precum o fărâmă de secundă? În fine, între timp au avut vreme să ridice mâinile online pe nişte proiecte de hotărâre, să pună nişte membri prin diverse consilii de administraţie... Dar poze, zic, poze când să fi avut vreme să le facă?

Deci e de-nţeles... înţelegeţi?...

În altă ordine de idei, din acest punct de vedere Primăria Câmpia Turzii este rămasă în urmă, nealiniată fiind la noile concepte de mediatizare.

Adică în presupusa sa simplitate, administraţia de la Câmpia Turzii a considerat că cetăţenii trebuie să îi cunoască pe aleşi şi - ce să vezi?! - pur şi simplu le-au pus, dom’le, pozele tuturor pe site-ul primariei. Şi nu oriunde ci - închipuiţi-vă! - taman la secţiunea ce se referă la componenţa consiliului local.

Şi - atenţie!! - asta nu e tot! Cei de la Câmpia Turzii au lăsat pe site şi configuraţia mandatului anterior! Ce oameni, dom’le, ce oameni...!

Dar la Turda n-a fost timp...

Şi pentru că avem o simpatie pentru primăria turdeană - aşa, ca instituţie demnă de simpatizat, nu altfel - ne cerem noi scuze în numele lipsei de timp pentru faptul că - ştim! - nu îi cunoaşteţi pe consilieri şi, astfel, fără voia dumneavoastră, sunteţi privaţi de privilegiul ca, atunci când i-aţi întâlni, să-i felicitaţi cu lacrimi de bucurie în ochi pentru grija pe care v-o poartă şi pentru adevăratul farmec existenţial pe care vi-l oferă prin deciziile pe care le iau votând (de multe ori cam 12 la 9) cu mâinile ce li se întind zvelte până în purul aer rarefiat al online-ului. Iertaţi, aşadar, întârzierea, că cine ştie cât mai durează...

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS