Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Progrese substanțiale în realizarea digitalizării fiscale, un proces complex de reformă al PNL

PNL
Typography

Procesul de reformă a instituțiilor statului, inițiat și aplicat de reprezentanții Partidului Național Liberal în Executiv, se desfășoară în ritm susținut, conform graficului aprobat de instituțiile responsabile.

Unul dintre cele mai importante capitole ale acestui demers complex derulat la nivel național este digitalizarea fiscală, operațiune coordonată de ministrul liberal al Finanțelor.

Acțiunea de transformare digitală a sistemului fiscal este în plină desfășurare, ținta vizată fiind digitalizarea completă a gestionării veniturilor curente ale bugetului de stat, precum și a organizării inspecțiilor fiscale. Procedura este însă complexă și dificilă, având în vedere problemele cauzate de analiza și gestionarea cantității uriașe de date care va fi înglobată în noul sistem informatic digitalizat al finanțelor. Cu toate acestea, analizele de risc ale specialiștilor progresează constant, o atenție sporită fiind acordată atenuării riscurilor cu impact negativ major asupra bugetului de stat.

Un pas crucial în cadrul etapelor presupuse de realizarea digitalizării fiscale este reprezentat de introducerea sistemului e-TVA, inovație menită să metamorfozeze fundamental interacțiunea contribuabililor cu Ministerul Finanțelor și ANAF. Noul sistem va funcționa în baza informațiilor conținute de e-Factura și e-Case de marcat, e-TVA urmând să genereze, în mod automat, deconturi de TVA precompletate.

Reușita acestei acțiuni polivalente va avea importante beneficii pentru contribuabili, avantajați în mod cert prin simplificarea procesului respectiv. În același timp, noua procedură va fi și în folosul autoritățile fiscale, ce vor dispune de date actualizate și mult mai precise, ce vor contribui esențial la combaterea evaziunii fiscale.

Îmi exprim încrederea că decidenții responsabili de proiect din MF și ANAF vor respecta termenul asumat, 1 iulie a.c., pentru implementarea noului sistem digitalizat al sistemului fiscal.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS