Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

29
Mon, Apr
105 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Procesul de redimensionare a structurilor educaționale va conferi sustenabilitate sistemului

PNL
Typography

Reorganizarea inspectoratelor şcolare este în atenția conducerii PNL a Ministerului Educației, însă acest proces trebuie să parcurgă o serie de etape, pentru a fi realizat în cele mai bune condiții. Această acțiune constituie o operațiune complexă, ce va fi derulată în conformitate cu noile legi care grevează învățământul românesc, astfel încât să fie sustenabilă pentru întregul sistem și să aducă plus valoare incontestabilă.

Demersul menționat este în curs de analiză de către specialiștii din ministerul de resort, în colaborare cu partenerii internaționali. Se lucrează la o serie de analize care să cuantifice impactul legilor educaţiei asupra sistemului, în integralitatea sa, astfel încât decidenții să poată estima cu acuratețe efectele pozitive aduse de această reformă.

În prezent, procedurile de reorganizare se derulează în colaborare cu doi parteneri internaționali, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), printr-un proiect finanţat de Comisia Europeană, și Banca Mondială. Cele două instituții asigură asistența tehnică și analizele de specialitate referitoare la  consecințele prevederilor legilor educaţiei, precum şi a modului în care se vor produce efectiv  schimbările.

Consider îmbucurător faptul că ministrul liberal al Educației dorește să se asigure în mod ferm asupra viabilității tuturor reorganizărilor structurilor învățământului din teritoriu, astfel încât toate modificările survenite să fie sincronizate cu ultimele noutăți legislative, dar și cu prevederile directivelor europene de profil.

Sunt convinsă că decidenții guvernamentali liberali responsabili de destinele educației naționale vor identifica soluțiile optime privind simplificarea și eficientizarea sistemului de învățământ, la toate nivelurile, astfel încât să influențeze pozitiv întregul proces, prin creșterea calității generale și individuale a beneficiarilor, atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS