Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Se întoarce viața între zidurile clădirii principale a castelului Bánffy din Bonţida

Cultură
Tools
Typography

În perioada 15-28 august 2016 Fundația Transilvania Trust organizează un workshop pentru designeri, artiști, arhitecți, meșteri restauratori şi studenți universitari, care vor regândi spatii istorice vechi de 500 de ani.

Rezultatul va fi crearea unui centru de arte și meserii cu spații de expoziție și ateliere, care în următorii 5 ani așteaptă artiștii, meșterii şi cei dornici să creeze la Castelul Bánffy din Bonțida. Înscrierile la workshop se fac până în 12 august, locurile sunt limitate.

În perioada noiembrie 2015 - octombrie 2017 Fundaţia Transylvania Trust coordonează implementarea unui nou proiect European, finanţat de programul Europa Creativă a Uniunii Europene. 

Proiectul ARTEC – artă, redescoperire, tradiţional, eclectic, contemporan – are ca scop lansarea unui Centru de Arte şi Meserii în clădirea principală a castelului  Bánffy din Bonţida, centru care va reconecta artiștii și meseriașii într-o creație comună pentru revitalizarea castelului.  

Între 15 şi 28 august organizăm un workshop creativ, unde aşteptăm pe cei interesaţi să se implice în atelierele de dulgherie, tâmplărie tradiţională şi design interior pentru a readapta spații interioare și exterioare prin implementarea proiectelor Norma şi Blajin, câștigătorii concursului internațional lansat în cadrul proiectului. Atelierele vor fi conduse de arhitecți, designeri, artiști şi meșteri specializați în meșteșuguri de construcții tradiționale. 

Pentru informații legate de workshop, scrieţi-ne la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.!

Workshopul va fi fotodocumentat, iar rezultatele vor fi prezentate printr-o expoziţie itinerantă în străinătate, găzduită de reţeaua ICR, Parlamentul European şi de partenerii proiectului ( în Spania, Franța și Ungaria) în 2016 şi 2017. Expoziţia este cofinanţată de programul Europa Creativă și Fondul Cultural Naţional din Ungaria.

Partenerii proiectului: Association des Centres Culturels de Rencontre, Muzeul Judeţean Câmpulung, Magyar Rézkarcoló és Litográfus Művészek Egyesülete, Diputacion Provincial de Teruel.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS