20
Sun, Jan
72 New Articles

Biblioteca turdeană vă anunţă că “E vremea cititului”!

Cultură
Typography

În această toamnă, la   Secția pentru Copii a Filialei Oprișani a Bibliotecii municipale ”Teodor Murășanu”  ”E vremea cititului” ! Zilele friguroase sau ploioase ne vor ține mai mult în casă, așa că ce poate fi mai plăcut decât să stai comod în  fotoliul tău preferat și să citești.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 4  săptămâni (octombrie-noiembrie), cu participarea copiilor din:  clasa a III-a (prof Marcela Oltean), clasa a V-a (prof. Ana Monica Rad), de la Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan”, clasa a III și a IV-a (prof. Laura Șuteu) de la Școala Gimnazială ”Andrei Șaguna” -  Structura școlară primară  Waldorf.

 Participanții își aleg singuri cărțile pe care doresc să le citească, specifice vârstei și conform preferințelor. Ei vor nota într-un mic jurnal, pus la dispoziție de bibliotecă, autorul și titlul cărților citite, numărul de pagini, personajele preferate, chiar fragmente care i-au impresionat sau care le-au plăcut mai mult. La finalul perioadei de lectură,  copiii  se vor întruni la bibliotecă pentru a discuta despre personajele și actiunea cărtilor citite, numărul de pagini citite și, bineînțeles, pentru stabilirea câștigătorului, acesta fiind, pentru fiecare clasă participantă,  copilul care a reușit să citească cele mai multe pagini.

Proiectul  face parte din cele destinate  educației pentru lectură și se află la prima etapă, ca un experiment, biblioteca dorind să afle dacă rezultatele vor fi cele așteptate și, în funcție de acestea, dacă va mai continua și în anul viitor

Succes tuturor cititorilor!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS