Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

AMoS, cel mai bun proiect de mediu din România 

Diverse
Tools
Typography

AMoS, Alianța pentru Mobilitate Socială, pune Turda și zona Arieș la loc de cinste pe harta națională a proiectelor de tineret. Sâmbătă, 18.11.2023, a avut loc Gala Națională a Tineretului, organizată la Târgu-Jiu (Capitala Tineretului din România din 2023) de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.

Un juriu extins și invitați oficiali, printre care europarlamentari, reprezentanți ai guvernului și Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse au apreciat proiectele derulate în Turda și în împrejurimi drept cele mai bune proiecte din România pe diferite paliere.
Inițiativele turdene care s-au remarcat au fost:

Locul 1, la categoria ,,Dezvoltare durabilă” - Civic Green: O inițiativă în cadrul căreia am format o nouă generație de tineri activiști de mediu a fost recunoscută pentru abordarea inovatoare prin care a integrat dialogul social, implicarea tinerilor și spiritul ecocivic;
Locul 2, la categoria ,,Dezvoltarea tinerilor din mediul rural” - Festivalul Meșteșugarilor: Prin intermediul căruia ne-am luptat împotriva abandonului școlar al tinerilor din zonele rurale și am promovat creșterea nivelului lor de angajabilitate;
Locul 3, la categoria ,,Cetățenie activă” - Speak-Up!: Un proiect care a dezvoltat o nouă generație de tineri, dotându-i cu abilități de înțelegere, analiză și comunicare clară și încrezătoare, prin participarea activă la dezbateri.

Locul 3, la categoria ,,Promovarea egalității de șanse în rândul tinerilor” -  Hub-ul pentru Orientare Profesională Arieș: Prin intermediul căreia am implementat inițiative care gradual formează un centru de orientare profesională pentru tinerii din zona Arieș.

Este foarte important de menționat secretul impactului deosebit al acestor proiecte: Implicarea puternică a instituțiilor publice locale. Avem alături de noi zeci de directori de școli din zona Arieș care au deschis porțile instituțiilor lor pentru civism, iar aici menționăm nominal Școala Gimnazială Teodor Murășanu - partenerul școlar principal în proiectul care a adus premiul 1. De asemenea, peste 10 instituții publice, care au pus umărul la treabă cu noi, unde menționăm nominal Primăria Municipiului Turda. Vă mulțumim și vă promitem că în continuare vom face tot ce ne stă în putere să facem cinste muncii voastre.

,,Suntem un grup de tineri, care la un moment dat a pus un pariu: Am văzut în fața noastră un peisaj alternativ, adeversitatea mediilor în care am crescut noi, în care toate aceste oportunități de dezvoltare lipsesc cu desăvârșire. Și am ales să rămânem. De ce? Pentru că, în atâția ani de implicare, dacă am învățat ceva e că adversitatea naște genialitate. Pariul nostru este că dacă reușim să producem valoare acolo unde cu disperare este nevoie să o producă cineva, vom reuși să îmbunătățim condiția acestor zone. Nu pot să vă spun dacă vom câștiga acest pariu. Știu totuși că fiecare premiu schimbă drastic cotele. Reprezint o întreagă rețea de tineri din zona Arieș care au lăsat deoparte marile orașe pentru a construi un laborator care transformă adversitatea în șansă, și oricând ne veți mai vedea nu înseamnă nimic mai mult decât că am reușit să facem un pas în plus pentru a materializa, în zone mici, pentru noi și pentru alți tineri, o cu totul altă viață. Vă încurajez și pe voi să căutați unde se ascunde adversitatea în comunitate, căutați cu disperare acel loc unde puteți produce cel mai înalt nivel de valoare și vă promit că veți găsi o forță aptă să vă croiască în cea mai bună versiune a voastră. Doar prin adversitate creștem, doar salvând lumea ne salvăm și pe noi."  - A declarat președintele organizației, Mărincean Leonardo-Mihai, în cadrul evenimentului.

Felicităm pe această cale și Clubul Impact AHA, din Câmpia Turzii, care a câștigat locul 3 la categoria ,,Dezvoltare Durabilă”. Ne bucurăm tare mult să vedem alte proiecte care contribuie la a dezvolta o cu totul altă viață pentru tinerii de aici și pentru a le arăta că merită să rămână acasă și să investească în comunitatea locală.

Rămâneți cu ochii pe paginile de socializare ale alianței, Facebook: AMoS - Alianța pentru Mobilitate Socială și Instagram: @amos.faptebune.

Iar dacă doriți să susțineți inițiativele din zona Arieș, vă invităm să luați legătura cu organizația: 0748 516 160 - Anamaria Botezan, Alianța pentru Mobilitate Socială

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS