Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, Apr
112 New Articles

Tradiţionala “Fii mai bun!” pusă la grea încercare de această apariţie bizară în spaţiul public

Agora
Tools
Typography

Taman când unii îl serbau pe zeul Ra iar creştinii sărbătoresc Naşterea Mântuitorului, un deputat USR a postat pe pagina sa de facebook un text care a stârnit multe controverse. Şi tocmai de Crăciun, da...

În mintea sa foarte deschisă (cel mai probabil spre orice, fără limită, fără număr) s-a gândit (şi a şi acţionat) că ce frumos şi sărbătoresc e să scrii despre ceva pornind de la o analogie cu tuşe de blasfemie, începând cu a analiza rece condiţiile în care şi-a găsit să apară în lume şi Hristosul ăla, vai de el... Nu-i aşa, domnule Bulai?

Iată cum, exact de Crăciun, îşi începea postarea de pe facebook (acolo unde se aleg prşedinţi, se fac campanii, se înfiinţează partide şi unde mai toţi neadaptaţii răbufnesc) ilustrul anonim (pentru majoritatea românilor) Bulai, referindu-se la condiţiile suspecte (pentru el), în care a apărut Mântuitorul în lume:

Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Şi ilustrul reprezentant al fenomenalei intelighenţii a politichiei globaliste cocoţate în parlamentul României şi-a continuat disertaţia:

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.

Probabil obsedat de prezidentul care din sculare-n culcare era eşuarea, copilul lui tata Bulai continua:

Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur.
În fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani. Într-o Românie cu mulți baronași și combinatori, politicienii onești ar trebui să fie păstorii și magii zilelor noastre care dau o mână de ajutor celor care au nevoie: comunități eșuate cu nevoie de solidaritate, generozitate și bună gestionare a bugetului local. În interesul părinților și pruncilor.

Pentru ca apoi omul pe care unii chiar l-au votat şi care reprezintă şi el câţiva cetăţeni mărturiseşte cum că:

Pentru mine și despre asta este Crăciunul: implicare în comunitatea locală pentru cei mai vulnerabili și măsuri de intervenție din partea comunității dincolo de incapacitățile individului.

Ca la final autorul care pentru mulţi nu era nimic mai mult decât un blasfemiator cu pretenţii de intelectual să supraliciteze şi să dea impresia că le întoarce ranga peste dinţi celor care l-ar fi acuzat pe nedrept:

Crăciun fericit tuturor!

Cum era de aşteptat, cel autointitulat “artist cu specializare în diplomaţie culturală” nu a fost ocolit de opiniile internauţilor care chiar nu erau interesaţi neapărat de apucăturile cu tuşe de eclectism ale autorului.

Aşa că, una peste alta, pagina indirect cerşetorului de popularitate s-a umplut de colindători care mai de care să-i zică unii de dulce, alţii de acru.

Opiniile comentacilor variau de la aproape arderea pe rug a autorului şi semiblesteme, până la aprecierea sinceră spre adulare a Bulaiului şi a curajului său de a publica un astfel de text.

Foarte drastic şi fără nunaţe, cel mai probabil, cei care îl pupau în mandat erau, în general membri (pe faţă sau sub acoperire) a hoardelor de userei şi pluserei care împărtăşeau sublimul a ceea ce de unii era considerat blasfemie, în timp ce de partea cealaltă erau creştinii ultraşi, aproape pupători de moaşte. Asta foarte drastic... dar mai erau şi nuanţe...

Acuma se ştie că USR s-a mai trezit epicentrul unor unde de şoc generatoare de fracturi logice pe care le explicau prin lipsa de deschidere a celor care nu-i înţelegeau. Da, păi toată lumea trebuie să înţeleagă fără echivoc că vrem spitale, nu catedrale, doar ce morţii mamii lor de creştinii lu’ peşte care nu înţeleg globalismul de băgat pe gât cu forţa? Nu-i aşa, mister Bulai?

Deci pornind de la o analogie cel puţin nepotrivită, Bulaiu s-a gândit taman de crăciun să vină cu o idee care a fremătat bine printre utilizatorii de facebook din România, utilizatori dintre care o parte au reacţionat:

Mihoci Manuela Rușine, totuși sunteți catolic, dintr-un sat cu rădăcini catolice bine ancorat în credință. Decât să smintiți pe alții, mai bine nu postați nimic; vă faceți un bine și dv. și celor care vă citesc prin marea grădină a Fb-ului.

Gina Artenie Ce pretenții să ai de la usr, atata timp cat un deputat o numeste pe Maica Domnului "mama surogat"? Nu sunt fanatica ortodoxa, dar suna foarte urat...Sa va fie rusine! Sa le spuneti si batranelor din comuna din care veniti din judetul Neamt ca Fecioara Maria a fost "mamă surogat". Cu aceste cuvinte m-ati determinat sa nu va mai urmaresc. La urma urmei, nu sunteti decat un alt politician surogat.

Ramona Micu Dragi politicieni,faceti dracu legi pentru tara asta,daca nu stiti,luati exemplu de la altii:alocatie fara bani,sa se asigure in scoli absolut tot,inclusiv o masa calda,copiii abandonati sa nu mai stea o zi fara sa fie adoptati,parintii naturali pusi sa plateasca in timp sau sa munceasca pt ei,iar asupra copiilor sa nu mai aibe niciundrept din momentul in care i-a abandonat.Asa ceva!
Tara asta are legi pentru straini si bogatasi,nu pt popor!
Faceti ceva practic pt popor si veti vedea rezultate”nu da bani saracului,ofera-i un utilaj sa castige pâinea”.

Alina Maria Oh, Doamne. Curaj ați avut cu textul asta. Păcat ca mulți citesc doar pe sărite. Sau s-au blocat la primul paragraf. Da, Iisus s-a născut sărac, și dintr-o familie cel puțin ciudata. Din punctul de vedere al comunității, Iosif cel de peste 80 de ani și Maria de 15 făceau cel puțin un cuplu ciudat, nici măcar căsătoriți. Da, Iisus nu a fost niciodată în pătrățel. A venit sa rupă normele și sa ne deschidă mințile. Păcat ca nu a reușit. Nici atunci și nici acum.
Iar pentru toți cei ce va blocați la cuvinte și nu vedeți întreaga postare... citiți pana la capăt.

Georgiana Marian Mihai "Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată".
Domnule Bulai singurul ciudat sunteți dvs. În zi sfântă să va legați de valorile creștine nu stă bine unei persoane publice, dacă erați inteligent găseați o altă comparație, sau asta ați dorit să stârniți polemici.

Oana Adascalitei Lăsând deoparte analogia total neinspirata si momentul total nepotrivit pentru a face această postare, va rog insistent sa menționați câteva lucruri concrete pe care le-ați făcut dumneavoastra pentru COPIII aceștia, sau macar pentru cei din comunitatea stricta pe care o reprezentați cu " atâta demnitate". Si, va rog , nu ma trimiteți la un coleg/colega care se ocupă de aceste aspecte ... ca de 30 de ani suntem sătui sa fim trimiși la o altă ușă. Cred ca ati subestimat considerabil nivelul intelectual al electoratului dumneavoastra.

Edi Iulian Excelenta lectura a Crăciunului, felicitări ! Pe de altă parte ma cam îngrijorează habotnicia pe care o citesc uneori. Extremismul religios, ca orice extremism este periculos.

Carmen Toma O mare parte dintre cei ce comentează par a fi analfabeți funcțional (adică citiți un text, dar nu îi înțelegeți sensul!)! Domnul Bulai se dovedește a fi un creștin adevărat, care surprinde perfect spiritul Crăciunului și sensul adânc al credinței crestine: bunătatea! Trist!

Tudora Cristian In fiecare zi cineva încearcă să mai schilodeasca ceva din fiinta umană. Dumnezeu și credința nu au treaba cu facebook. Dacă vrei să dai tot felul de interpretări credinței te rog respectuos fa- o la tine sub plapumă. In rest iti doresc sărbători cu bine și sper sa-ti găsești liniștea.

Simona Pătru Frumos mesajul. Ii apreciez intentia.
Usor stangace formularea. Fecioara Maria nu a fost o mama surogat. Conform Crezului Hristos s-a intrupat de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria si s-a facut om. Si s-a nascut, nu a fost facut.
Interesant cum datorita descoperirilor din medicina conceptia imaculata devine din ce in ce mai plauzibila. Asta pt atei. Pt crestini a fost si va fi o chestiune de alegere personala. The leap of faith.
Craciun fericit si tie si familiei tale! Sanatate si spor la treaba in noul an!

Cezar Salagor Doamne ferește! Demult nu am citit asemenea aberații.
Să debitezi așa ceva înseamnă să ai grave tulburări sufletești... și nu numai. Se pare că trăim în vremea cînd cineva poate să ajungă deputat doar dacă îl înjură pe Dumnezeu și își bate joc de tot ce-i al nostru și o face pe ”tolerantul”. Trist.

Albert Boch Unii vor sa fie originali în gândire dar, de fapt, duc totul în derizoriu, o mizerie scrisa "iscusit" tot mizerie rămâne! Politicienii de azi nu pot echilibra foarte bine funcția pe care o dețin cu menirea pe care ar trebui sa o aibă, acolo, în mizeria aia de Parlament

Evident că reacţiile sunt mult, mult mai multe. Noi am prezentat aici câteva, ca un fel de teaser...

Iat voi, dacă aveţi ceva de zis, nu va sfiiţi (inclusiv cei care vor încerca să facă din rahat bici, cu pretenţia să pocnească).

Toţi au dreptul la exprimare, dar asta nu înseamnă că toţi au dreptate…

Noah, aveţi ocazia să fiţi mai buni acuma. Demonstraţi!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS