13
Thu, Dec
101 New Articles
×

Message

PLG_PWEB_FBARTICLEIMAGES_DEBUG_OUTPUT

PLG_PWEB_FBARTICLEIMAGES_DEBUG_FB_DEBUGGER

og:title - Spectacol caritabil oferit de Teatrul Aureliu Manea Turda
og:type - article
og:url - http://agoramedia.ro/index.php/timp-liber/63-arta/6790-spectacol-caritabil-oferit-de-teatrul-aureliu-manea-turda
og:site_name - AGORA MEDIA

Spectacol caritabil oferit de Teatrul Aureliu Manea Turda

Artă
Typography

Haideți să fim mai buni în aceată lună magică, să dăm mână de la mână, să ajutăm așa cum putem ca să aducem un zâmbet de Crăciun și altora.

In prag de sărbătoare, Teatrul Aureliu Manea Turda, organizează un spectacol caritabil. Teatrul va oferi din puținul pe care îl are. Vă invităm la spectacolul „Tragedian la Jubileu”, în regia lui Muriel Manea, sâmbătă 09 decembrie, ora 19.00, iar toate încasările vor fi donate unei familii nevoiașe din Turda.

„Tragedian la Jubileul” este o înlănțuire de situații comice care se produc într-o instituţie bancară, cu prilejul aniversării a 15 ani de la înființare. Directorul băncii plănuiește ziua perfectă în care să primească laudele comisiei, dar și premiul mult așteptat. Însă pe parcursul zilei lucrurile iau turnuri din ce în ce mai complicate, spre disperarea directorului, a cărui zi mult așteptată ia dimensiunile unui haos total.
Fiecare personaj al spectacolului este o reprezentație a anumitor aspecte ale dimensiuni umane: conflictul bărbat-femeie, viața de cuplu, cariera, romanticul și, nu în ultimul rând, eroticul - pulsul sanguin. Dacă luăm în considerare ideea de teatru ca act social, „Tragedian la Jubileul” punctează slăbiciuni ale omului cum rareori apar pe scenă atât de numeroase și într-un timp atât de scurt.

„Tragedian la Jubileu este o adaptare după cele 2 piese într-un act ale lui Cehov, „Jubileul” și „Tragedian fără voie”, personajele din cele două piese intersectându-se în același spațiu – Banca comercială. Cehov redă micile neplăceri ale traiului de toate zilele și aspectele tragic-comice. În schițele lui Cehov, comicul e destul de inofensiv fiind stârnit de insistențele plictisitoare ale vizitatorilor. Comicul este intensificat de finaluri neașteptate. Cehov, nu a fost tandru cu personajele sale, eroii lui mișcându-se mereu dezarticulat, haotic, fără sens lizibil, spunând cele mai banale lucruri, fiind concomitent veseli și nefericiți”,  a declarat regizorul Muriel Manea-Iakab.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Valentin Oncu, Raluca Eremei-Bîrza, Miky Paicu, Ioan Alexandru Savu.

Biletele se găsesc la agenția teatrului și online pe www.tomtix.ro.

Biroul de presă
Teatrul Aureliu Manea Turda

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS