Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Delegatia din China: "Campia Turzii este un loc deosebit"

Administraţie
Tools
Typography

Într-o vizită relativ scurtă la Câmpia Turzii, delegaţia sosită din China a avut cuvinte de laudă despre municipiu. Cât despre viitor, vom vedea.

Iniţial cei opt membrii ai delegaţiei au vizitat combinatul metalurgic de la Câmpia Turzii, unde au avut o întâlnire actuala conducere a combinatului, discuţie la care au participat şi reprezentanţi ai administraţiei locale de la Câmpia Turzii şi în cadrul căreia fiecare şi-au exprimat punctele de vedere.
Ajunşi la primăria Câmpia Turzii, cei 8 membri ai delegaţiei au avut o întâlnire de 20-25 de minute cu reprezentanţi ai primăriei, după care au stat trei mute şi cu presa, cât să facă o declaraţie din care reieşea că şi-au dat seama ce importantă a fost câmpia turzii la nivel naţional, că municipiul beneficiază de resurse umane din abundenţă şi viitorul în ceea ce priveşte dezvoltarea oraşului ar putea fi strălucit.
Depre cel şapte proiecte care le-au fost prezentate, acestea vor fi, în continuare, prezentate companiilor importante din provincia Shandong în speranţa că respectivele companii ar putea fi interesate de respectivele proiecte.
Despre oaspeţii din China, primarul Radu Hanga era convins că nu au venit "numai să bea o cafea la primărie ori să mănânce o mâncare cu care nu sunt familiarizaţi la un local din Cluj", dar a atras atenţia că, în china, afacerile sunt guvernate, în general, de stat.
"Noi am prezentat nişte proiecte plecând de la realitatea oraşului, de la abilităţile oamenilor noştri, am accentuat faptul că oraşul e unul industrial de 90 de ani şi am precizat că principala noastră avere sunt oamenii. Vrem să valorificăm formaţia industrială a oamenilor noştri, se pot valorifica activele de la Mechel, să facem şi-un parc industrial şi am prezentat facilităţile pe care le putem acorda investitorilor", spunea Radu Hanga cu referire la discuţiile pe care le-a avut cu delegaţia chineză.
De asemenea, primarul Câmpiei Turzii a explicat că investiţiile private sunt mai rapide în timp ce investiţiile private sunt mai complicate, că nu este exclusă nicio variantă, dar că strategiile de dezvoltare sunt, în general, guvernamentale, Radu Hanga precizând că această primă întâlnire nu garantează în od absolut viitoare investiţii chineze la Câmpia Turzii. "Este mai greu pentru ei să investească la noi pentru că la costul forţei de muncă de la ei, la costul orar al forţei de muncă, s-ar putea să fie mai convenabil să producă acolo şi să transporte aici", mai spunea Radu Hanga adăugând, cu referire la China, că "ei au organisme guvernamentale care se ocupă cu pătrunderea pe pieţele europene, dar ce-am propus noi nu sunt investiţii strategice".
Cei opt membri care au compus delegaţia chineză sosită în vizită la Câmpia Turzii sunt Xia Bingjun, adjunct al Diviziei Afaceri Europene şi Africane a Departamentul de Comerţ, Zhang Dong, vicepreşedinte Shandong Changlin Machinery Group, Luan Lixin, director al Comitetului administrativ de dezvoltare econonomică şi tehnologică a zonei Zhaoyuan, Wang Peng, adjunct al Diviziei Investiţii Străine a Departamentul de Comerţ, Zhang Weike, şef al Diviziei Afaceri Europene şi Africane a Departamentului de Comerţ, Zhou Yuhui, inginer, director adjunct al Centrului Tehnic al Compania de Autobuze Zhongtong, Yan Zhaowan, director general adjunct al Departamentului de Comerţ şi Wu Zhiyi, director al Biroului pentru Promovarea Investiţiilor din oraşul Tengzhou.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS