Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Dupa un an de zile, Remus Filip nu stie unde e...

Administraţie
Tools
Typography

Tânărul consilier PD-L în cadrul Consiliului Local Câmpia Turzii, Remus Filip, parcă ar vrea să facă şi el ceva, dar nu ştie exact unde. Aşa că a profitat de punctul "Diverse" al şedinţei forului deliberativ local şi s-a înfăţoşat cu ceva ce aducea bine a "lăcrămaţie".

Mai exact, consilierul PD-L a recunoscut cu mâna pe butonul de la microfonul la care vorbea că "după un an de zile eu nu ştiu, nu mi-a zis nimeni...". Adică, potrivit propriilor declaraţii, nu ştia din consiliu de administraţie al cărei instituţii de învăţământ din oraş face parte.
Şi a insistat: "n-am fost chemat niciodată la nicio şedinţă la nicio şcoală, la nicio grădiniţă şi absolut nimeni nu m-a informat de acest lucru".
E aproape trist...
Ba chiar Remus Filip s-a adresat viceprimarului Dorin Lojigan: "deci domnu' viceprimar, vă rog frumos, dacă se poate... eu chiar aş vrea să mă implic un pic să... sau... oriunde...". Ba e chiar trist de-a binelea! Aproape că ne venea să-l rugăm să ne-aducă CV-ul şi să facem cumva să-l ajutăm...
Râdem şi glumim, dar situaţia nu e chiar aşa cum ar crede unii!
De exemplu, Dorin Lojigan s-a arătat un pic nedumerit cum după un an de zile Remus Filip nu ştie cui aparţine din punct de vedere al repartizării, după care un pic de lumină (verde) asupra situaţiei a încercat să aducă preşedintele de şedinţă, consilierul UDMR Bene Andrei: "am avut o hotărâre de consiliu în care nominal, fiecare consilier a fost nominalizat într-un consiliu de administraţie". Hopa!
"Nu ştiu, domnu' viceprimar de ce râdeţi şi nu înţeleg ce vedeţi dumneavoastră de râs. Deci e o chestie foarte serioasă. Am înţeles ce discuţii sânt sau pentru ce ne luptăm, dar eu văd o problemă destul de serioasă şi o trataţi cam... (indescifrabil, ceva despre USL)". Să reluăm: adică nu e de râs ci e o problemă foarte serioasă că Remus Filip nu ştie unde e - din acelaşi punct de vedere al repartizării. Dar cum adică "pentru ce ne luptăm"? Păi pentru binele cetăţeanului, normal... Sau voia Remus Filip să insinueze altceva? Poate ne va spune dacă se referea la altceva, cine ştie?
Chiar dacă Remus Filip insista că "nu m-a anunţat nimeni, nici dumneavoastră, nici de la grădiniţa respectivă" (hopa, hopa!), Dorin Lojigan părea să se fi burzuluit un pic, măcar aşa, ca idee: "domnu' consilier, nu este atributul Primăriei să convoace consiliile de administraţie la şcoli. Dacă dumneavoastră, timp de un an de zile, n-aţi fost chemat de către directoarea care convoacă consiliul de administraţie, nu aveaţi decât să veniţi până la mine sau să daţi un telefon..." (oare e loc de încă un "hopa"?).
Văzând cu ochii lui (îndreptaţi spre dreapta) cum colegul pedelist e convins că a fost pur şi simplu lăsat pe dinafară, Cristian Haiduc sare (şi piper) în ajutorul lui Filip: "dar există această hotărâre de consiliu local (la care a făcut referire Bene Andrei - n.r.)?! Eu nu-mi aduc aminte de hotărârea asta de consiliu local în care se spune că eram nominalizat [...] Posibil să fi lipsit io de la şedinţa aia, dar atunci îl rog pe domnul secretar sau secretariatul consiliului local să ne dea şi nouă... Eu nu-mi amintesc şi, în general, am citit materialele..." (hopa, hopa, hopa!).
Primarul Hanga a intervenit şi a spus că fiecare consilier va primi informare, însă până atunci administratorul public Petre Pop i-a invitat pe toţi să acceseze site-ul primăriei Câmpia Turzii, unde găseau hotărârea de consiliu cu pricina.
Ei, bine, da! Primul "hopa" se referea la faptul că hotărârea de consiliu există şi ea chiar se află pe site-ul primăriei Câmpia Turzii. Are numărul 111 şi a fost adoptată în şedinţa din 22 noiembrie 2012. Şi câtă dreptate avea Cristian Haiduc când spunea că habar n-are de o astfel de hotărâre de consiliu! Câtă dreptate! A fost singurul consilier care a lipsit de la acea şedinţă pentru că din 19 consilieri câţi are Câmpia Turzii, la şedinţă au fost prezenţi 18 - inclusiv cei doi care depuseseră jurământul în tocmai acea şedinţă: Monica Uiorean şi Ioan Varodi. Deci merita Haiduc trei "hopa", nu? Păcat, însă, că dacă el n-a avut nici măcar curiozitatea să fie în stare să vadă ce hotărâri s-au adoptat de către forul deliberativ din care face parte dar de la a cărui şedinţă a lipsit, păcat că are nişte colegi de partid care l-au lăsat să înoate în marea necunoaşterii. Păi da, că poate altfel nu s-ar fi simţit comod să-i ţină parte lui Filip dacă ştia adevărul.
Cât despre Remus Filip, lucrurile sunt din ce în ce mai frumoase! Dacă singurul consilier care a lipsit a fost Cristian Haiduc, înseamnă că Remus Filip a fost prezent la şedinţă. Iar cum hotărârea despre care s-a făcut vorbire/scriere aici a fost votată în unanimitate de către cei 18 prezenţi, asta înseamnă că Remus Filip a votat - cu propria-i mână ridicată - respectiva hotărâre.
Fără nicio legătură cu vârsta tânărului consilier local, Remus Filip a fost repartizat ghici unde? La "Lumea prichindeilor"! Şi-acum ce să mai înţelegem: că "prichindelul" Remus Filip s-a votat ca reprezentant şi acum nu mai ţine minte? Ba chiar mai mult, doi de "hopa" a primit Remus Filip din partea noastră când - nedumerit, nemulţumit, nelămurit - spunea: "nu m-a anunţat nimeni, nici dumneavoastră, nici de la grădiniţa respectivă". Adică atunci când se dădea drept neanunţat ştia că, de fapt, e vorba de o grădiniţă (la care se referă inclusiv cu termenul de "respectivă" ceea ce indică un oarecare grad de identificare) dar doar făcea gălăgie în şedinţă? Cel puţin pentru dâra de nedumerire lăsată în urmă i-am acordat doi "hopa".
Dar vă rugăm nu plecaţi! Nu luăm nicio pauză de publicitate, aşa că vă invităm să mai rămâneţi pentru că - ce să vezi? - cireaşa de pe cornul cu lapte abia acum vine! Remus Filip nu face parte din consiliul de administraţie al grădiniţei. Nu?! Dar din ce? Păi din - şi aici atenţie maximă! - Comisia pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii în Educaţie. Păi zi-i aşa, frate!
În sfârşit Remus Filip a fost răzbunat! Păi să faci parte dintr-o comisie cu un aşa nume simandicos în ale evaluării calităţii educaţiei tu care, deşi eşti la al doilea mandat de consilier local, ţi-ai luat BAC-ul când cei de aceeaşi vârstă cu tine au şi uitat ce-i ăla, e de-a dreptul o provocare. Remuse, nu ne dezamăgii!

P.S. Am scris "dezamăgi" cu doi "i" pentru că cine ştie cine mai citeşte şi nu putem risca să nu înţeleagă ce-am scris despre un coleg de-al lor de partid al cărui lider (din umbră sau, după caz, de după perdeluţă) de până mai ieri era cineva a cărui "aia mică" dădea semne de semialfabetizare încă de pe când vorbea la televizor.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS