Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Fagadar si Costea, presedinti "cu patalama"

Administraţie
Tools
Typography

Consiliul Local Turda a fost de acord, prin votul secret exprimat de majoritatea membrilor deliberativului local, cu deciziile luate de membrii celor două consilii de administraţie de la SC Turda Salina Durgău SA şi SC Domeniul Public Turda SA.

În "extraordinara" de marţi, 17 iunie, pe ordinea de zi se aflau două proiecte de hotărâre "privind alegerea (desemnarea) preşedintelui Consiliului de Administraţie" în cazul fiecăreia din cele două societăţi amintite.
În ambele cazuri s-a procedat la vot secret pentru că, aşa cum îşi dădea cu părerea Radu Crişan, administratorul public, era vorba de persoane la care se făcea referire nominal.
Încă înainte de a se trece la vot în cazul primului proiect de hotărâre, consilierul PNL Cristian Felezeu preciza: "În spatele proiectului de hotărâre există o adresă către consiliul local al municipiului Turda 960/16.06.2014 prin care membrii CA de la SC Turda Salina Durgău SA înaintează propunerea pentru funcţia de preşedinte al CA în persoana d-nei Făgădar Corina şi trebuie să precizăm în proiectul de hortărâre persoana care este nominalizată".
Similar, şi în cazul celui de-al doilea proiect de hotărâre, tot înainte de a se trece la vot, consilierul Cristian Felezeu făcea o precizare asemănătoare: "Există procesul verbal al şedinţei CA în care a fost în unanimitate propus pentru funcţia de preşedinte al CA dl Costea Constantin" şi că în corpul hotărârii de consiliu trebuie precizat clar despre ce persoană este vorba, nominal.
Necesitatea celor două precizări făcute de Cristian Felezeu rezidă în modalitatea aproape hilară în care sunt întocmite uneori proiectele de hotărâre avizate şi semnate de către lucrători ai Consiliului Local care trebuie să fie profesionişti. Spre exemplu, în acest caz primul articol din fiecare din cele două hotărâri avea scheletul de tipul "se desemnează în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC (numele societăţii - n.r.) domnul/doamna .......... Durata mandatului preşedintelui este de 4 ani". Ca idee, nu e singurul caz în care proiectele de hotărâre sunt redactate în această manieră în care totul se lasă în coadă de peşte, HCL-ul devine "lege locală" cu un text deficitar. Ba chiar au fost situaţii în care din cauza unor astfel de greşeli a fost necesar să se emită alte HCL-uri care să completeze hotărârile precedente.
Oricum, atât Corina Făgădar cât şi Constantin Costea au primit câte 15 voturi pentru şi câte unul împotrivă, asta în contextul în care din cei 21 de consilieri locali de la Turda doar 16 au votat, iar unul (Nicolae Roş - PSD) a anunţat că se abţine de la vot iar patru consilieri locali au lipsit de la şedinţă: 3 consilieri PP-DD (Lucian Nemeş, Rozalia Crişan şi Nicolae Costişor) şi un consilier PD-L (Florin Bugnar).
Totuşi, pentru informarea corectă a publicului, trebuie să reţinem că în cazul Corinei Făgădar aceasta s-a clasat (în funcţie de punctajul obţinut) abia pe locul 13 din cei 25 de candidaţi pentru CA al SC TSD SA iar în cazul lui Constantin Costea, acesta s-a clasat (în funcţie de punctajul obţinut) abia pe locul 9 din cei 12 candidaţi pentru CA al SC DPT SA. Asta aşa, ca să fim corecţi, şi ca să ne mai putem întreba din nou: ce rost mai are punctajul şi competenţa dacă jocurile le fac voturile?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS