Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

TURDA: Ploile aduc necaz pe strada Teilor

Social
Tools
Typography

O situaţie semnalată de un cetăţean al municipiului Turda este şi cea de pe strada Teilor, în dreptul imobilului situat la numărul 1 pe această stradă.

Proprietarul imobilului este doamna Onişor. Văduvă de curând, doamna Onişor este în vârstă de peste 80 de ani şi ne-a mărturisit că de aproximativ şase ani de zile situaţia este neschimbată: când plouă, în faţa porţii se acumulează apă mai mult decât pe toată strada.
Cauza acestui fenomen este, în opinia interlocutoarei noastre, faptul că majoritatea celor care deţin autoturisme întorc maşinile în aproximativ aceeaşi zonă, fapt care a dus la adâncirea drumului şi, implicit, a favorizat acumularea apei al cărei nivel, când sunt ploi abundente, creşte şi apa se revarsă în curte peste un trotuar abia sesizabil. Mai mult, întoarcerea autoturismelor în zonă duce şi la stropirea porţii imobilului pe care propritara încearcă să o cureţe, dar în zadar.
Arătându-ne balta, femeia spunea: "acuma încă e bine... cu cizme se poate ieşi".
Doamna onişor a făcut însă, referire şi la finele lunii mai, mai precis la ziua de vineri, 31 mai când pe stradă ar fi fost muncitori cu un utilaj care să îndrepte denivelările: "am fost fericită, am crezut că în sfârşit... dar sâmbătă (1 iunie - n.r.) era nenorocire".
În disperare de cauză, doamna Onişor ne-a mărturisit că i-au trecut prin cap tot felul de idei şi soluţii extreme la care, însă, nu a recurs: "dacă eram cretină puneam cuie demult, să nu mai întoarcă aici pentru că tot timpul se adânceşte şanţul ăsta dacă aici întorc maşina toţi".
Pe de altă parte, femeia spunea că i-a cerut scuze vecinei că îi foloseşte ieşirea, dar chiar nu are cum să treacă peste apa care se acumulează, deşi a încercat să aranjeze câteva pietre în zona bordurii trotuarului care nu se mai vede, pietre care cel puţin să fie folosite pentru a păşi pe ele, pentru că apa oricum nu o pot opri.
Mai mult doamna Onişor ne-a mărturisit că ar fi fost dispusă să plătească un fotograf care să fotografieze situaţia existentă şi cu care femeia să demonstreze că nemulţumirea ei este reală. Cât despre tortuar, opinia interlocutoarei era clară: "a fost trotuar... da' mai este, cu atâtea întoarceri de maşini aici? Credeţi că şase ani rezistă?".
Considerând că tot ce a putut a făcut şi întrebându-se scurt "Acuma ce să fac, să plătesc pe cineva să îmi aducă pietriş?" femeia considera că are drepturl să nu sufere un asemenea disconfort cu atât mai mult cu cât imobilul în care locuieşte se află în zona I de impozitare şi impozite plăteşte, în schimbul acestora considerând că i se cuvine cel puţin să nu iasă din curte direct în baltă.
Recunoscând că a şi primit etichetări în momentul în care a rugat pe cineva să nu întoarcă maşina chiar în baltă - "am rugat să meargă cu una din maşini puţin mai încolo, să nu întoarcă aici unde-i apa mare, să nu mă stropească, şi au zis că eu sunt o persoană dificilă" - femeia mărturisea, cu sinceritate, că nu doreşte să se certe cu nimeni, nu vrea să impună nimănui nimic dar se întreba măcar retoric: "altul ar suporta şase ani de zile să fie veşnic lacustru în faţa geamului şi a porţilor?".
Am luat legătura cu Adrian Sălăgean - directorul societăţii Domeniul Public - cel puţin pentru a ne confirma sau a ne infirma dacă a avut vreo echipă care să fie prezentă pe strada Teilor la momentul la care susţinea doamna onişor că ar fi fost muncitorii. Precizând că domeniul public intervine numai în funcţie de dispoziţiile primite de la departamentul tehnic al Primăriei Turda, Adrian Sălăgean a promis că va verifica la rândul său şi se va interesa care este situaţia pe strada Teilor.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS