Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Filarmonistii turdeni au vernisat prima expozitie din an | VIDEO

Diverse
Tools
Typography

Prima expoziţie a anului în Galeria Municipală de Artă Turda şi-a deschis porţile pe 8 ianuarie 2016 reunind lucrări ale mai multor artişti plastici membri ai Societăţii Culturale Filarmonia.

Intitulată, simplu, "Salonul de iarnă" expoziţia a avut versnisajul vineri, cu începere de la orele 17.00 şi în cadrul acesteia pot fi admirate lucrări de pictură, grafică, sculptură şi artă decorativă aparţinând unor artişti precum Gavril Nechifor, Maria Moldovan, Flaviu Bugnariu, Iosif Stegaru, Cornelia Vidraşcu, Manole Ciui, Ioan Crişan, Maria Ilişiu, Felicia Răcean, Tiberiu Gherman, Larisa Oniş, Vasile Taşcă, Dumitru Popa, Nicuşor Ţigănilă precum şi lucrările a două noi membre ale Societăţii Culturale Filarmonia Turda: Diana Şinteuan şi Anca Kiş.

"Sper ca fiecare să găsească ceva ce să-i placă în această expoziţie" a spus, în alocuţiunea sa, artistul plastic Iosif Stegaru după care, urând "La mulţi ani!" tuturor celor prezenţi la vernisajul primei expoziţii din an, cea care s-a referit mai mult la lucrările expuse a fost Felicia Răcean, la rândul său membru al Societăţii Culturale Filarmonia şi artist expozant în cadrul expoziţiei.

Lucrările "de iarnă absolută" ale lui Manole Ciui erau lucrări care dovedesc că artistul stăpâneşte extraordinar culoarile reci. "Poarta" lui Flaviu Bugnariu poate fi o poartă spre absolut sau spre speramţă, în funcţie de trăirea privitorului, asta în timp ce Cornelia Vidraşcu invită la un alt fel de perspectivă asupra Turzii prin ingeniozitatea redării perspectivei citadine.

Contururile precise şi coloristica au fost remarcate la Tiberiu Gherman, artist definit şi de un element de precizie, de contur, asta în timp ce la Ioan Crişan impresionează sensibilitatea şi rafinamentul care se regăsesc în lucrările expuse.

Dincolo de trecerile elegante de la rece la cald ale Larisei Oniş, Vasile Taşcă este prezent în expoziţie cu o lucrare ca o învolburare de gânduri, o visare, o tulburare, iar Maria Ilişiu impresionează prin recele elegant în lucrări cu elemente bine structurate.

În lucrarea sa de iarnă Iosif Stegaru surprinde precis atmosfera de iarnă iar la Maria Moldovan se remarcă stilul personal şi elementele de tehnică mixtă, în timp ce Gavril Nechifor aduce speranţa prin creaţia sa.

Din enumeraraea Feliciei Răcean nu au luipsit nici Flaviu Bugnariu, atât cu lucrări de pictură cât şi cu cele de sculptură, cum la fel de nelipsite au fost sculpturile în lemn ale lui Iosif Stegaru sau cele de artă decorativă ale lui Dumitru Popa.

Expoziţia "Salonul de iarnă" poate fi vizitată până la finele lunii ianuarie a acestui an.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS