Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Câinele maltratat la Mihai Viteazu se simte mai bine. Urmează un CT pentru investigaţii suplimentare

Actualitate
Tools
Typography

Imaginile apărute în mediul online cu câinele maltratat în comuna Mihai Viteazu au şocat de-a dreptul comunitatea internauţilor. Câinele se află în custodia asociaţiei Arca lui Noe iar poliţia a intrat pe fir.

 “Aseara, 21.04.2020, vecinul meu a adus la el acasă un pui de catel in varsta de 9 luni. Din cauza ca a schimbat mediul in care trăia, cățelul probabil a fost agitat cand a ajuns in curtea vecinului. Vecinul meu fără pic de mila față de animal a decis ca cel mai bine si potrivit este sa il liniștească cu o sapa....asa ca a legat cainele de gard si a început sa dea in cățel până acesta a cazut aproape lat, fără suflare. Cățelul a avut multiple fisuri craniene. Rog sa faceti public acest caz si sa il distribuiti mai departe pentru a fi tras la raspundere acest om care nu pentru prima dată comite o astfel de infracțiune omorand si mutiland animale cu sânge rece, fără ca sa ii pese ca si acestea au un suflet” scria azi, pe reţeaua de socializare facebook, Paul Bica, cel care a şi atras atenţia,. prin această postare, asupra nefericitului eveniment inclusvi prin postarea de imagini foto şi video.

Din fericire, ulterior cruntului eveniment, câinele a ajuns în custodia celor de la asociaţia Arca lui Noe unde a primit îngrijiri.

Reacţia IPJ a fost următoarea:

Polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda desfășoară cercetări într-un dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 205/2004 privind protecția animalelor.
În cauză, cercetările au fost demarate în urma unei sesizări despre faptul că, un bărbat din comuna Mihai Viteazu, județul Cluj, și-ar fi agresat fizic câinele, rănindu-l.
În continuare se efectuează investigații pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs fapta și luarea măsurilor legale.
În cursul serii, o asociație de protecție a animalelor a preluat câinele de la domiciliul proprietarului.

Preocupat de caz şi de soarta câinelui maltratat, acelaşi Paul Bica a urmărit situaţia câinelui şi chiar a venit cu noi informaţii despre starea patrupedului rănit, postând pe aceeaşi reţea de socializare mesajul primit de la cei care s-au ocupat de câine şi un scurt filmuleţ cu animalul după o parte din tratamentul aplicat.

Bună! Sunt una dintre domnișoarele doctor de aseară de la Urgențe. Am văzut postarea și voiam să îți spun că se simte mult mai bine cățelul. A stat toată noaptea pe perfuzii și analgezice. S-a dezumflat destul de bine în zona capului și este conștient și prezent. A mâncat, a băut apă și a și urinat la plimbare, toate fiind semne bune. Mâine i se va face un CT ca să vedem dacă a fost grav afectat craniul și alte organe. Dar de dimineață a fost mult mai vesel și prietenos”, suna mesajul relativ liniştitor al uneia din persoanele care s-a ocupat de câine după ce a fost luat de la domiciliul celui care l-a agresat, mesaj pe care Paul Bica a considerat oportun să îl împărtăşească cu cei preocupaţi de soarta câinelui..

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS