Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

S.C. TURDA SALINA DURGAU S.A. - Comunicat de presa

Actualitate
Tools
Typography

Comunitatea locala are o veche nazuinta care se apropie cu pasi repezi de a fi realizata,si anume reamenajarea vechiului complex Hotel Potaissa/bazin de inot.In sensul mentionat,societatea Turda Salina Durgau are in administrare ansamblul hotelier Potaissa, in vederea efectuarii unor investitii de anvergura.

Activitatea investitionala a fost aprobata de catre Consiliul Local Turda sub forma a doua etape distincte, si anume:
1.”Amenajare complex balnear Potaissa Turda”-realizarea in locatia hotelului Potaissa, la parter si mezanin, cu intrare din strada Gh.Cosbuc, a unui centru SPA si a unei baze de tratament.Investitia a fost finantata printr-un credit bancar in valoare de 9.9 milioane lei, credit angajat de catre SC Turda Salina Durgau cu garantia Consiliului Local, si este in faza de finalizare si receptie.
2.”Reabilitare si modernizare Hotel Potaissa”-realizarea in locatia hotelului Potaissa, la etajele 1 si 2, a unui hotel modern, cu intrare din str.Republicii.Investitia ar trebui sa se realizeze cu fonduri proprii ale societatii Turda Salina Durgau, lucrarile de investitii nefiind inca demarate deoarece fondurile mentionate (in cuantum de 2,2 milioane lei) au fost transferate din conturile societatii in cele ale Primariei in ultima zi de activitate a fostei conduceri, iar actualmente se asteapta decizia Primariei cu privire la finantarea lucrarilor.
Cele doua obiective nu pot fi separate operational, avand subsolul tehnic si alimentarea cu utilitati in comun, precum si un lift care face legatura intre toate nivelele fostului hotel.
Societatea Turda Salina Durgau a facut si va face mari eforturi in realizarea acestor dificile sarcini investitionale transmise de catre actionarul unic Consiliul Local Turda.Nu e de neglijat nici experienta, pana astazi negativa, acumulata cu ocazia celor 8 luni de exploatare si a “Bazinului de inot didactic” transferat societatii spre administrare.
Situatia acestor doua obiective investitionale strategice ale municipalitatii este urmatoarea :
1.Investitia numita “Amenajare complex balnear Potaissa Turda” ar fi trebuit finalizata, conform contractului de executie de lucrari, in decembrie 2012.Desi termenul de finalizare a fost prelungit prin act aditional pana la 31.03.2013, (mentionez ca subsemnatul conduc societatea din 26.03.2013) abia acum, la inceput de octombrie, intrezarim posibilitatea finalizarii lucrarilor, motiv pentru care ne-am gandit la organizarea receptiei.Fiind o actiune complexa si laborioasa, receptia trebuie pregatita temeinic si, bineinteles ca inceputul nu poate fi altul decat…numirea comisiei de receptie.Din nou profitam de experienta neplacuta de la obiectivul “Bazin de inot didactic”, unde receptia s-a facut doar scriptic, fara apa, iar dupa cca 3 luni de exploatare bazinul a trebuit oprit pentru reparatii de amploare la infrastructura.Ne declaram impotriva efectuarii repetate a unei astfel de practici gresite.
Avand in vedere cele mentionate, conducerea societatii a propus o comisie de receptie complexa, compusa din reprezentantii societatii, reprezentantii mandatati ai Consiliului de Administratie, fostul director (care a inceput lucrarile), un profesor universitar expert in domeniu , un arhitect independent si, bineinteles, reprezentantii Primariei si ai Consiliului Local Turda, pentru care se asteapta inca, dupa cateva tentative nereusite, formalitatea mandatarii.Chiar daca pare o formalitate, mandatarea reprezentantilor Primariei si ai Consiliului Local Turda s-a transformat intr-o adevarata frana in calea actiunii de receptie, acesta fiind si unul dintre motivele prezentului document, si anume sa solicitam public posibilitatea inceperii receptiei. Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca aceasta receptie nu trebuie privita ca si o activitate scriptica pur formala (am aratat anterior ce s-a intamplat daca s-a procedat asa) si ca trebuie sa existe o actiune complexa premergatoare receptiei, in primul rand cunoasterea obiectivului si a detaliilor de executie.
Nu e de neglijat nici faptul ca, datorita intarzierilor in finalizarea investitiei, s-au pierdut pana acum venituri in cuantum de 1.076.640 lei precum si 20 locuri de munca (conform studiului aprobat de catre Consiliul Local Turda).
2.Investitia numita “Reabilitare si modernizare Hotel Potaissa”, prin eventuala nerealizare a sa (situatia actuala a finantarii nu ne poate conduce decat la o concluzie pesimista), poate compromite si cealalta investitie deoarece aceste doua obiective sunt inseparabile si o operationalizare doar a centrului SPA nu poate fi acceptata decat pe termen scurt, eventual pe perioada lucrarilor de la hotel.
Nu e de neglijat nici faptul ca ,la final, va trebui reabilitat si exteriorul intregului ansamblu (fatade,trotuare,alimentare cu utilitati,etc) deoarece nu poate fi acceptata pe termen mediu mentinerea acestei stari de fapt din centrul municipiului.
Asadar, asteptam decizia inteleapta de operationalizare a comisiei de receptie de la obiectivul “Amenajare complex balnear Potaissa Turda” si de deblocare a finantarii obiectivului “Reabilitare si modernizare Hotel Potaissa”, SC Turda Salina Durgau fiind pregatita pentru ambele actiuni.Societatea nu isi asuma nici un fel de pierdere provocata de intarzierea celor mentionate.

Director General
ec. Vasile Nemes  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS