Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Thu, Nov
274 New Articles

COVID-ul şi “Ziua morţilor”: “Luminaţia”, prinsă în reglementările HCJSU nr. 57/20.10.2020

Administraţie
Typography

Creşterea mnumărului de infectări cu noul coronavirus a determinati Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să ia mai multe hotărâri, printre acestea fiind şi Hotărârea 57 din 20.10.2020 prin care s-au aprobat măsurile specifice pentru asigurarea ordinii și siguranței publice pe timpul slujbelor religioase ocazionate de „Sărbătoarea Tuturor Sfinților”, cunoscută și ca ”Luminația”.

Astfel, pe raza judeţului Cluj, principalele măsuri avute în vedere sunt următoarele:

  • accesul credincioşilor în lăcaşul de cult şi în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase se face astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 mp pentru fiecare persoană şi o distanţă de minimum 2 m între persoane.
  • la intrarea în lăcaşul de cult sau în locaţiile unde se organizează slujbe şi adunări religioase persoanele sunt obligate să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectant, pus la dispoziţie de organizatorii evenimentului religios.
  • slujbele oficiate de către personalul de cult, în aer liber (în curtea lăcaşului de cult și cimitire), se desfăşoară cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane.
  • în cadrul slujbelor religioase se interzice atingerea de către credincioși în orice mod a obiectelor religioase.
  • în interiorul localităţilor se interzic circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.
  • obligativitatea administratorului cimitirului de a efectua triajul observaţional în ceea ce privește accesul în cimitir, iar persoanele care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, temperatură) să nu fie permis.
  • se interzice prezența la cavou a unui grup mai mare de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.
  • păstrarea distanței de minimum 2 m între persoane, la magazinele bisericești și la operatorii economici care au ca obiect de activitate vânzarea de articole religioase sau
  • limitarea numărului de persoane de către administratorul cimitirului privind accesul în cimitir în situația în care capacitatea acestuia nu mai asigură posibilitatea respectării măsurilor de protecție impuse.

Vezi AICI Hotărârea completă, cu tot cu anexa care conţine atât regulkile cât şi măsuurile specifice adoptate.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS