Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Consilierii turdeni s-au ales intre ei care sa mearga la Kiskunfelegyhaza

Administraţie
Tools
Typography

În perioada 18-22 august o delegaţie reprezentând municipiul Turda va efectua o vizită în oraşul maghiar Kiskunfélegyháza, astfel onorându-se invitaţia făcută de primarul localităţii maghiare, Kapus Krisztián.

Printr-o hotărâre de consiliu adoptată în şedinţa de ieri, 14 august, consilierii locali turdeni au fost de acord ca patru persoane să reprezinte municipiul Turda la Kiskunfélegyháza, una dintre aceste persoane fiind Nagyosi Szabo Csilla – consilier în cadrul Primăriei Turda – restul de trei persoane fiind consilieri locali în cadrul Consiliului local Turda.
Astfel, consilierii au trecut la propuneri privind cele trei persoane – consilieri locali – care să facă parte din delegaţie. Lucian Varo a propus ca PP-DD să fie reprezentat, la nivelul delegaţiei, de către consilierul Mariana Dobra, în timp ce Sorin Bichiş a făcut propunerea din partea PD-L: consilierul Paul Căţănaş.
Mai greu pare să fi fost pentru USL-işti. În primă instanţă, consilierul Nicolae Roş l-a propus pe colegul de alianţă locală Radu Panait, care pare să nu fi fost extaziat de deplasarea în oraşul maghiar. Aşa că Nicolae Roş a fost nevoit să facă o altă propunere, astfel că mai noul consilier Dorina Arion tocmai ce s-a ales cu prima sa deplasare externă în calitate de consilier local.
Pe de altă parte, consilierul UDMR Adamosy Clara a dorit să atragă atenţia că la Kiskunfélegyháza s-a înfiinţat „un parc al oraşelor înfrăţite” şi în acest parc proape toate din cele 14 oraşe înfrăţite au câte ceva care reprezintă oraşul respectiv, fie că e vorba inclusiv de plantarea unui pom.
„Şi înainte cu vreo două luni au zis că la prima vizită oficială, dacă doreşte Turda să ducă ceva să rămână şi din partea noastră să existe acolo...”, spunea consilierul UDMR care era de părere că organizatorii şi participanţii (delegaţiei – n.r.) să discute despre ce ar putea reprezenta mai bine Turda în parcul din Kiskunfélegyháza. „Eu consider un gest frumos acesta de a înfiinţa un parc al oraşelor înfrăţite şi de ce să nu fim şi noi reprezentaţi acolo?” se întreba, retoric, Adamosy Clara.  

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS