Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Clădirea fostei judecătorii din Turda, în vizorul administraţiei locale

Administraţie
Tools
Typography

Clădirea fostei Judecătorii din centrul orașului nostru este un monument istoric emblematic. Este o bijuterie arhitecturală a Turzii, construită cu cărămizile din fosta colonie romană Castrum, în perioada 1795 – 1806” scria, pe reţeaua de socializare facebook, primarul muunicipiului Turda, Cristian Matei.

Adăugând că “între anii 1812 – 1849 a fost sediul Administrației Județene Turda, apoi a conducerii imperiale, ulterior primind funcțiunea de Judecătorie. Clopotul din turn semnala începutul adunărilor din centrul Pieței și a primit numele de «clopotul judecății»” edilul turdean menţiona că deşi “de ani de zile această bijuterie zace în degradare” valoarea de nepreţuit a clădirii “va fi pusă în lumina reflectoarelor printr-un proiect european de restaurare, deja în curs de implementare, pe care l-am scris în 2016 și care a primit finanțare, contractul fiind semnat în anul 2020”, clădirea urmând a fi sediul unui inedit centru de cultură deschis tuturor turdenilor şi turiştilor care vor vizita Turda.

Vă prezentăm niște imagini de la momentul actual, ca să ne aducem aminte în viitor de unde am plecat. Pentru că ne pasă și pentru că avem grijă de orașul nostru” şi-a încheiat edilul turdean postarea de pe reţeaua de socializare.








BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS