Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Consiliul de Administratie de la Salina Turda sufera modificari?

Administraţie
Tools
Typography

Cine mai ştie? Cel puţin deocamdată un lucru e cert: cererea lui Eugen Felezeu prin care solicitantul renunţă la postul deţinut în cadrul Consiliului de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA a fost aprobată.

În şedinţa Consiliului Local Turda din data de ieri, 18 februarie 2014, pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind "aprobarea încetării calităţii de membru în consiliul de administraţie al SC Turda Salina Durgău SA a domnului Felezeu Eugen".
În urma votului secret, din cei 18 consilieri prezenţi, 15 au fost de acord, iar 3 s-au abţinut. Cu alte cuvinte proiectul a trecut.
Dacă e să ne luăm după documentele anexate proiectului de hotărâre supus aprobării consilierilor locali avem aşa: o hotărâre a Consiliului de Administraţie de la Salina Turda şi cererea depusă de Eugen Felezeu.
Potrivit hotărârii CA din 12 februarie anul curent se solicita acţionarului (adică municipiului Turda) mandatarea reprezentantului în AGA societăţii să îndeplinească mai multe atribuţii, printre care "revocarea domnului Felezeu Eugen din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie".
Dar cererea lui Eugen Felezeu? Păi cererea era adresată conducerii administrative a SC Turda Salina Durgău SA şi în respectiva cerere semnatarul solicita "aprobarea retragerii din Consiliul de Administraţie începând cu data prezentei cereri", solicitarea fiind motivată, susţine solicitantul, de starea de sănătate care nu-i mai permite să activeze în respectiva funcţie. Cu alte cuvinte, Eugen Felezeu dorea să se retragă din funcţia de membru al CA încă începând cu data "prezentei cereri". Dar care era "data prezentei cereri"? Păi, aşa cum apare tocmai pe cerere, negru pe alb, data era 16 aprilie 2013. Iar şedinţa în care i s-a aprobat cererea a avut loc pe 18 februarie 2014. Adică la zece luni şi două zile de la data cererii.
Dar ia să luăm puţin lucrurile mai din urmă!
Era undeva prin octombrie 2012, pe vremea când USL + PPDD = Love şi când nici Dorel Corpodean (PC) nu era departe de iubirea cu năbădăi. Ca să fim, totuşi, ceva mai exacţi, pe 29 octombrie 2012, prin hotărârea Consiliului Local (HCL) 179 se invalida un fost Consiliu de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA (TSD) şi se propuneau cinci membri provizorii. Cei invalidaţi erau Simona Baciu, Victor Chiorean, Sever Cucu, Marinel Culcuş, Iosif Dumitru, Ovidiu Mera, Remus Miron, Narcisa Pintea şi Nelorian-Viorel Vălean, iar cei propuşi erau Cristina Arion, Constantin Costea, Axente Husar, Ovidiu Mera şi Florin Vulturar .
Din punctul de vedere al Consiliului Local Turda, însă, lucrurile aveau să se modifice abia în martie 2013, asta după ce, prin HCL 46/28.02.2013 Consiliul Local Turda dispunea către CA al TSD convocarea AGA în vederea alegereii membrilor CA prin aplicarea votului cumulativ.
Doar că în martie, abia, apăreau pe ordinea de zi a şedinţei din data de 20 nu mai puţin de nouă HCL cu subtitlu gen "privind alegerea domnului X în vederea propunerii numirii de către AGA în Consiliul de Administraţie al SC Turda Salina Durgău SA".
Astfel, au fost propuşi în funcţii de membri ai CA al TSD, prin hotărâri individuale, următorii: Robert Filip Cojan (prin HCL 66/20.03.2013, cu 14 voturi pentru şi 7 abţineri), Traian Ambrozie Fărcaş (prin HCL 67/20.03.2013, cu 19 voturi pentru şi două abţineri), Constantin Costea (prin HCL 68/20.03.2013, cu 21 voturi pentru), Călin Valentin Felezeu (prin HCL 69/20.03.2013, cu 19 voturi pentru şi două abţineri), Eugen Felezeu (prin HCL 70/20.03.2013, cu 11 voturi pentru şi 10 abţineri), Axente Husar (prin HCL 71/20.03.2013, cu 12 voturi pentru şi 9 abţineri), Ioan Adrian Niculescu (prin HCL 72/20.03.2013, cu 14 voturi pentru şi 7 abţineri), Maria Simona Baciu (prin HCL 73/20.03.2013, cu 18 voturi pentru şi 3 abţineri) şi Vasile Nemeş (prin HCL 74/20.03.2013, cu 11 voturi pentru şi 10 abţineri).
Deci iată că apare şi numele lui Eugen Felezeu care a fost "agreat" ca membru al CA al TSD la limită (cu 11 voturi pentru şi 10 abţineri dintr-un total de 21 de consilieri în funcţie, toţi prezenţi la respectiva şedinţă), la fel ca şi Vasile Nemeş care, ulterior, avea să devină director la Salina Turda.
Dar asta se întâmpla spre finele lui martie 2013 iar cererea prin care Eugen Felezeu dorea renunţarea la funcţia de membru al CA al TSD era datată 16 aprilie 2013, adică la nici o lună de la data la care consilierii locali turdeni au fost de acord cu numirea sa în funcţie.
Ce s-a întâmplat după?
Păi "după" a venit vremea când USL nu se mai pupa aşa de senzual cu PPDD şi relaţia ajunsese aşa de tensionată încât au început să îşi împartă mobila şi acareturile într-o şedinţă de consiliu, pe 30 octombrie 2013, când uselistul Robert Cojan (preşedinte al CA al SC Turda Salina Durgău SA) flutura actele de divorţ către pepededistul Vasile Nemeş (director al SC Turda Salina Durgău SA).
Divorţul avea să fie oficializat abia în decembrie 2013, după ce Moş Nicolae le pusese fiecăruia în ghetuţe ce-au meritat.
Astfel, pe 9 decembrie 2013, consilierii locali turdeni adoptă HCL 266 prin care - ia ghiciţi! - sunt revocaţi membrii CA al TSD. Şi oare cine or fi membrii CA revocaţi? Păi următorii: Ioan Niculescu, Axente Husar, Corina Făgădar, Constantin Costea, Traian Fărcaş, Călin Valentin Felezeu, Simona Baciu, Vasile Nemeş şi Robert Cojan.
La o analiză mai atentă se poate observa că cei nouă revocaţi în decembrie 2013 nu sunt chiar cei nouă numiţi (prin HCL-uri individuale) în martie 2013. Mai concret, în locul numelui Eugen Felezeu (asta, ca să nu uităm de la ce am început) apare numele Corina Făgădar. Cum aşa? Păi aşa!... Din punctul de vedere al Consiliului Local Turda, în ceea ce priveşte hotărârile forului deliberativ local prinvind numirea şi revocarea membrilor unui CA al unei societăţi unde administraţia locală este "şeful", s-a produs o modificare în CA la Salina Turda care pare să nu fi trecut prin Consiliul Local.
Evident, în aceeaşi şedinţă din 9 decembrie a fost adoptată HCL 267 prin care se propunea un CA provizoriu, după care, pe 18 decembrie 2013, consilierii locali adoptă HCL 290 prin care CA al Salinei Turda este completat. Dar asta interesează mai puţin.
Ce interesează este că, iată, în februarie 2014 consilierii locali turdeni sunt de acord cu demisia lui Eugen Felezeu din CA, când deja există un alt CA şi când - ce să vezi? - la momentul revocării (din decembrie) a anteriorului CA Eugen Felezeu nici nu mai apărea ca membru al acelui CA, însă demisia sa, datată 16 aprilie 2013, este aprobată de către Consiliul Local Turda pe 18 februarie 2014.
Nu-i aşa că logica e una şi realitatea e alta?

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS