Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

Turda va avea un nou Cetatean de Onoare: pe IPS Andrei

Administraţie
Tools
Typography

Consilierii locali turdeni au decis, în şedinţa extraordinară a forului deliberativ local de joi, 27 august 2015, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al municipiului Turda Înalt Prea Sfinţitului Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Elaborat din iniţiativa primarului Tudor Ştefănie, proiectul de hotărâre a fost supus aprobării consilierilor locali turdeni, care au votat în unanimitate pentru acordarea titlului de Cetăţean de Onoare.

Pentru cei care se întreabă ce a stat la baza iniţiativei acordării acestui titlu ÎPS Andrei, avem o veste: proiectul de hotărâre era însoţit de o expunere de motive semnată de iniţiator - primarul Tudor Ştefănie - expunere de motive în care se precizează că prin HCL 149/28.09.2007 s-a aprobat Regulamentul de aprobare/retragere a titlului de cetăţean de onoare, titlu care se acordă "personalităţilor consacrate ale vieţii politice şi culturale din România ale căror legături cu viaţa municipiului Turda constituie o onoare pentru cetăţenii municipiului Turda".

În aceeaşi expunere de motive se regăseşte şi un alt fragment în care se oferă un citat al ÎPS Andrei: "În cuvântul de intronizare ca Arhiepiscop şi Mitropolit al Clujului, Înalt prea Sfinţitul Andrei a ţinut să menţioneze legăturile sale profunde cu Turda, spunând: «După ce am studiat la Institutul Teologic Universitar de la Sibiu, la 25 august 1987, în această Catedrală, , mult rugătorul Arhiepiscop Teofil Herineanu m-a hirotonit diacon, iar pe 27 august 1978, la Apahida, preot. Au urmat şapte ani de misiune pastorală în oraşul Turda. Am întâlnit acolo oameni deosebiţi pe care, când a venit timpul să plec, i-am părăsit cu greu»".

Referindu-se la implicarea ulterioară celor şapte ani de misiune pastorală a celui care azi e ÎPS Andrei în "ridicarea şi buna funcţionare a unor lăcaşuri bisericeşti din municipiul Turda" şi în acest sens subliniind "implicarea spirituală şi susţinerea financiară pentru ridicarea edificiului Mănăstrirea Mihai Vodă, aşezământ monahal de reper în ortodoxie", primarul Tudor Ştefănie aprecia, în calitate de semnatar al expunerii de motive, că "prezenţa sa la slujirea Sfintei Liturghii Arhiereşti de la Lăcaşurile din Turda, apropierea sa de problemele spirituale ale comunităţii şi implicarea sa constantă în rezolvarea acestora este onorantă şi merită răsplătită prin acordarea distincţiei de Cetăţean de Onoare al Municipiului Turda".

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS