Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

28
Sun, May
147 New Articles

Pas înainte pentru înființarea Serviciului Social de Asistență și Suport pentru persoane adulte cu dizabilități

Social
Tools
Typography

Consiliul Județean Cluj a aprobat trecerea din domeniul privat în domeniul public al Județului Cluj a imobilului situat în municipiul Cluj-Napoca, str. Padin nr. 20 precum și darea în administrare a acestuia către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

În suprafață de 199,7 mp, spațiul va fi folosit în vederea înființării Serviciului Social de Asistență și Suport pentru persoanele adulte cu dizabilități.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: ,,Decizia vine în sprijinul DGASPC, în încercarea de a asigura cât mai bine respectarea drepturilor, voinței și a preferințelor persoanelor cu dizabilități. Avem toată convingerea că înființarea acestui serviciu va contribui semnificativ la îmbunătățirea condiției în societate a celor care suferă de diferite dizabilități.”

Serviciul de asistență și suport pentru persoane adulte cu dizabilități va avea ca și principal scop oferirea de suport psiho-social în funcție de nevoile specifice individuale ale persoanelor cu dizabilități și ale membrilor familiei sau reprezentanților lor, în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirii riscului de excluziune socială și creșterii calității vieții.

În funcție de gradul de dizabilitate, adultului îi va fi acordat un grad de protecție corespunzător, astfel că incapacitatea pe care o prezintă nu va conduce neapărat la pierderea exercițiului tuturor drepturilor civile. Fiecare caz în parte va fi analizat de către specialiști care vor dispune măsuri adecvate, proporționale cu starea de sănătate a persoanei vizate.

Biroul de presă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS