Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

APIS a încheiat proiectul de la Luna: 40 de copii sunt mai aproape de sistemul de educaţie | VIDEO

Social
Tools
Typography

Finalul lunii aprilie 2016 a însemnat şi finalul proiectului "Împreună pentru comunitatea noastră" derulat în comuna Luna de către Asociaţia pentru Promovarea Incluziunii Sociale (APIS) Câmpia Turzii.

La conferinţa de finalizare a proiectului şi de diseminare a rezultatelor proiectului au fost prezenţi cei implicaţi în acest demers, printre care reprezentanţi ai Primăriei Luna începând cu primarul Laurenţiu Tör, reprezentanţi ai APIS - Claudia Bercuş în calitate de preşedinte APIS şi Irina Călbăjos în calitate de coordonator de proiect sau Ana Maria Şeulean în calitate de expert educaţional, cea care a prezentat, de fapt, rezultatele finale ale proiectului.

Aşa cum preciza şi Claudia Bercuş - dincolo de a aprecia modul în care administraţia locală a comunei a înţeles să se implice în derularea proiectului - printre obiectivele principale se numărau atragerea copilor de grădiniţă spre sistemul educaţional şi formarea, în rândul acestora, de cunoştinţe şi deprinderi pe care le are orice copil care frecventează grădiniţa.

În valoare de 67.750 de lei, proiectul avea ca ţintă un număr de 70 de copii din care s-au ales până la urmă 40, copii în gneral provenind din familii cu situaţii speciale, copii care nu frecventau instituţiile de învăţământ.

"O parte importantă o reprezintă şi comunitatea. Grupul ţintă care a fost format a făcut ca noi, la grădiniţă, să-i avem pe toţi copiii şi ei să fie şi cei care să ducă acasă un mesaj în car, să spunem, au învăţat multe lucruri pe care acasă, în comunitatea lor, nu le-ar fi putut îndeplini" spunea şi primarul Laurenţiu Tör care a dorit să mulţumească tuturor celor care s-au implicat în program, începând de la angajaţii primăriei Luna, continuând cu angajaţii şi voluntarii APIS dar şi cu cadrele didactice care au contribuit substanţial la derularea proiectului.

Dincolo de realizarea infrastructurii necesare derulării proiectului - aici şi administraţia locală având o contribuţie demnă de notat - coordonatorul de proiect - Irina Călbăjos - a dorit să mulţumească inclusiv angajaţilor şi voluntarilor APIS pentru munca depusă pe parcursul implementării proiectului, o muncă, poate, prea puţin cunoscută, prea puţin scoasă în evidenţă, dar extrem de importantă pentru întregul demers în sine.

"Educaţia în perspectiva deschiderii către valori multiple reprezintă un demers pe deplin justificat întrucât vizează mai buna inserţie a individului într-o lume spirituală, polimorfă şi durabilă" îşi începea expertul educaţional Ana Maria Şeulean prezentarea rezultatelor proiectului.

Pe parcursul unei exprimări similare cu fraza de mai sus, expertul educaţional a punctat elementele din cadrul proiectului, momentele reulării acestuia precum şi rezultatele acestuia.

Ca o sinteză în cifre, la evaluarea de la finele anului şcolar 2014-2015, din cei 40 de elevi, 10 copii (25%) deţineau cunoştinţe minime necesare grupei din care fac parte,  22 de copii (55%) deţineau cunoştinţe medii necesare grupei din care fac parte, şi 8 copii (20%) deţineau cunoştinţe foarte bune.

De asemenea, în vara anului trecut copiii au participat la grădiniţa de vară, fapt care i-a ajutat, pe majoritatea, să ajungă la stadiul necesar înscrierii în clasa zero.

Chiar mai mult, dincolo de faptul că cei mici au dobândit, pe parcursul derulării proiectului, dorinţa, motivaţia de a învăţa, în proiect au fost implicate şi mamele copiilor, acestea participând la diverse activităţi de consiliere unde au aflat despre parenting, despre ajutarea comunităţii sau despre cum îi pot implica pe cei mici în diverse activităţi care să-i motiveze.

Mai multe elemente despre conferinţa de final şi ce a însemnat proiectul pentru comunitate puteţi afla vizionând filmuleţul de mai jos.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS