Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Proiectul “Puterea democraţiei pentru cetăţeni” s-a încheiat. Ce urmează în 2017? | VIDEO

Social
Tools
Typography

Realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică - program dezvoltat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation şi Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe - proiectul “Puterea democraţiei pentru cetăţeni” a fost lansat la începutul anului 2016, luna ianuarie.

Printre obiectivele proiectului se aflau constituirea a cinci grupuri de iniţiativă civică la nivelul municipiului Câmpia Turzii, grupuri care să preia doleanţele cetăţenilor şi să le prezinte mai departe, în mod organizat, instituţiilor abilitate cu rezolvarea lor, astfel grupurile de iniţiativă constituindu-se într-o interfaţă care dă glas mai mult cetăţenilor municipiului.

De-a lungul anului 2016, în cadrul proiectului au avut loc mai multe demersuri ale grupurilor de iniţiativă, acestea fiind prezentate de Nicolaie Dărăban - coordonator al proiectului - în cadrul evenimentului prin care, în luna decembrie 2016, avea loc încheierea oficială a proiectului “Puterea democraţiei pentru cetăţeni”.

Secvenţe de la eveniment, în inregistrarea video de mai jos:

De asemenea, în cadrul aceluiaşi eveniment, Nicolaie Dărăban a prezentat, într-un scurt rezumat video, parcursul proiectului de-a lungul perioadei de desfăşurare a acestuia.

Punctual, ca exemplu, unul din proiectele care au coagulat dorinţele cetăţenilor unuia din cartierele municipiului Câmpia Turzii a fost şi proiectul privind constituirea unui parc în cartierul Şarât, proiect pentru care cel puţin se aştepta demararea procedurilor iniţiale şi nu neapărat construirea efectivă a parcului pe parcursul anului în care s-a derulat proiectul “Puterea democraţiei pentru cetăţeni”.

Nu în ultimul rând, la final de proiect, unii dintre cei implicaţi efectiv fie în calitate de lideri sau de membri ai grupurilor de iniţiativă pentru cetăţeni şi-au exprimat gândurile rferitoare atât la proiectul în sine cât şi la implicaţiile acestuia.

Trebuie, totuşi, menţionat că, în calitate de preşedinte al APC (Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor) Câmpia Turzii - asociaţie implicată direct în derularea proiectului - Aurel Ilea îşi exprima speranţa că proiectul va continua şi pe parcursul anului 2017, cu atât mai mult cu cât proiectul şi-a dovedit utilitatea pe parcursul derulării sale.

“Pentru ca această muncă pe care am avut-o, de succes, să poată să continue, ar fi necesar ca Consiliul Local să acorde un sprijin pentru cntinuarea  acestuoi proiect pentru că ceea ce s-a realizat cu acest proiect este un ajutor pentru conducerea oraşului” spunea Aurel Ilea la final de proiect, ideea fiind una cu care s-au arătat de acord toţi cei implicaţi în proiect.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS