Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

27
Sat, Apr
106 New Articles

La fiecare 30 de secunde, un om își pierde viața din cauza hepatitei

Sănătate
Tools
Typography

Nu fi tu unul dintre ei! Nu aștepta, testează-te! Îți poate salva viața.

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hepatitelor,

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din Transilvania a organizat in impreuna cu APAH-RO si alti parteneri locali,  mai multe actiuni cu ocazia Zilei Mondiale de lupta impotriva Hepatitei stabilita la nivel international pe data de  28 iulie. Prima actiune s-a desfasurat la Centrul de Igiena si Sanatate  urmata apoi de o campanie de informare desfasurata in Parcul Central . In cele doua locatii au fost distribuite kit-uri de igiena, pliante cu informatii despre hepatita, au fost masurate functiile vitale ( tensiune, puls, saturatie) si s-au organizat diverse concursuri pentru copii.

Asfel de actiuni au fost desfasurate  in perioada 23-30 iulie in mai multe locatii din tara : Brasov, Giurgiu, Bucuresti si Iasi.

Obiectivele sunt de a crește gradul de conștientizare cu privire la afecțiunile provocate de virusurile hepatitice – direct, asupra stării de sănătate a oamenilor și, indirect, asupra resurselor financiare ale sistemului de sănătate. De asemenea, printre măsurile necesare combaterii hepatitelor este nevoia de testarea masivă a populației, mai ales a celei aflate la risc, de accesul imediat la tratamente pentru cei diagnosticați, toate tipurile de tratament la care au dreptul românii în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene. Nu în ultimul rând, prin campaniile sale, asociația îndeamnă la adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat, atât pentru prevenție, cât și pentru gestionarea diferitelor afecțiuni hepatice.

Cu această ocazie, va fi evaluat gradul de conștientizare și informare a populației cu privire la hepatitele virale prin intermediul unor chestionare in format fizic si on-line.

Toate acțiunile se desfășoară la nivel national in parteneriat cu Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie, Asociația Romana pentru Boli de Ficat, Grupul GastRO SNMF iar pe plan local cu Scoala Postliceala Henri Coanda Turda, Asociatia Activ pentru Tine si Banca pentru Alimente Cluj.

Multumim sponsorilor care a facut posibila desfasurarea acestor actiuni.

 

Marginean Catalina
APAH TRANSILVANIA

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS