Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Bosch Future Mobility Challenge și-a desemnat câștigătorii celei de-a patra ediții la Cluj-Napoca

Diverse
Tools
Typography
  • „FP3”, „SPARK”, „R.O.O.M” și ” S.O.D.A”  sunt echipele premiante ale Bosch Future Mobility Challenge 2021.
  • 1 - 31 octombrie 2021 este perioada de înscriere la a cincea ediție a competiției internaționale studențești Bosch Future Mobility Challenge din 2022.
  • Finala competiției Bosch Future Mobility Challenge 2022, planificată pentru data de 15 mai 2022

Cluj-Napoca, România - Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a organizat, în luna septembrie, cea de-a patra ediție a competiției tehnice studențești Bosch Future Mobility Challenge, un concurs internațional dezvoltat de Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, începând cu anul 2017. Participanții la această competiție sunt echipele de studenți interesate să dezvolte algoritmi de conducere autonomă pentru mașini la scara 1:10. După luni de muncă intensă, cele mai bune echipe și-au testat algoritmii în finala competiției, care a avut loc în data de 19 septembrie în incinta Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, într-un oraș inteligent simulat pe 200 de metri pătrați.

Pentru ediția actuală, au fost acceptate în total 50 de echipe din 10 țări europene. După rundele de calificări și evaluări intermediare, 19 echipe din Estonia, Grecia, Malta, Republica Moldova, România și Suedia au rămas în concurs și au fost invitate să participe la etapa de semi-finale din perioada 15-18 septembrie, în Cluj-Napoca. „Din perspectiva unui lider în inovație, Bosch are o orientare constantă spre viitor, iar pentru noi viitorul îl reprezintă tinerii pasionați de astăzi. Ei sunt cei care vor contribui activ la modelarea lumii de mâine, cu soluții inovatoare, bazate pe conectivitate și inteligență artificială. Mă bucur să descopăr, și în acest an, la Bosch Future Mobility Challenge, studenți talentați și entuziaști, cu performanțe și cu aptitudini tehnice deosebite. Felicitări echipelor câștigătoare și tuturor studenților participanți la această competiție!”, a declarat Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România și Bulgaria.

Echipele finaliste au concurat pentru cele cinci premii ale ediției, în valoare totală de 10.000 de euro. Locul I și premiul de 4.500 de euro, împreună cu premiul publicului, au fost câștigate de echipa FP3 de la Universitatea Politehnică din Timișoara, locul al II-lea și premiul de 3000 euro de echipa SPARK, de la aceeași universitate, locul al III-lea și premiul de 1500 euro au fost adjudecate de echipa V.R.O.O.M de la Universitatea din Thessaloniki, iar premiul de 1000 euro pentru prima participare a fost acordat echipei S.O.D.A de la Universitatea Politehnică din București. „Suntem foarte fericiți pentru rezultatele noastre din cadrul competiției. Am învățat mult și suntem recunoscători că am avut șansa de a participa la acest concurs complex. Mulțumim companiei Bosch pentru această oportunitate și ne-am bucura să ne revedem la ediția următoare”,  a declarat Liviu-Aniel Alexa, reprezentantul echipei FP3.

Soluțiile inteligente dezvoltate de către studenți pentru machetele de mașini la scara 1:10 au fost supuse unor provocări tehnice precum detectarea semnelor de circulație (prioritate, parcare, STOP, trecere pietoni, sens giratoriu, sens unic, interzis, intrare și ieșire autostradă), obstacolelor statice (un alt vehicul oprit pe bandă, drum în lucru) și dinamice (pieton și vehicul în mișcare), dar și efectuarea altor manevre (urcarea pe rampă, oprirea la culoarea roșie a semaforului și parcare, condus pe autostradă sau drum național, etc.). Pentru ediția actuală, pe lângă creșterea gradului de complexitate a traseului și a elementelor sale, Bosch a introdus un instrument care îi ajută pe studenți în contextul muncii la distanță, un simulator al mediului real întâlnit la centrul de Inginerie. De asemenea, compania a dezvoltat  un parteneriat cu cea mai mare organizație tehnică profesională pentru soluții inteligente de mobiltate: IEEE - ITSS (Intelligent Transportation Systems Society), cu scopul de a crește și mai mult impactul competiției.

Juriul de anul acesta  a fost compus din Brendan Morris, președintele comisiei de conferințe IEEE-ITSS, Ovidiu Mățan, redactor-șef Today Software Magazine, Mihai Boldijar, director general Robert Bosch SRL și reprezentantul Grupului Bosch în România și Bulgaria, dr. István Szászi, director general Robert Bosch Kft. și reprezentantul Grupului Bosch în Ungaria și țările adriatice și dr. Augusta Ene, manager specializat în transformare digitală la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

Bosch deschide înscrierile pentru ediția din 2022

Bosch a lansat deja înscrierile pentru ediția din anul viitor, când competiția se va extinde la nivel global. Înscrierile se fac în perioada 1 – 31 octombrie 2021 pe pagina dedicată competiției: www.boschfuturemobility.com.  „Am încheiat încă o ediție de succes a concursului Bosch Future Mobility Challenge. Mă bucur că am avut ocazia să ne întâlnim din nou față-în-față cu studenții, cred că ne-a lipsit tuturor atmosfera vibrantă a evenimentului nostru cheie. Mulțumiri tuturor echipelor participante pentru munca depusă și felicitări în special echipelor de pe podium pentru pasiunea lor și rezultatele extraordinare!”, a declarat Ionuț Muntean, manager de proiect pentru Bosch Future Mobility Challenge. „În ceea ce privește planurile de viitor, ne propunem să extindem comunitatea noastră de tineri ingineri ai viitorului la nivel global, prin întărirea parteneriatul cu IEEE-ITSS. Viziunea noastră pe termen lung este să îi inspirăm pe studenții de pretutindeni să descopere tehnologiile Bosch inovative și sustenabile, iar celor interesați de conducerea automatizată și autonomă le lansăm provocarea de a contribui la viitorul mobilității”, a adăugat Muntean. 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS