Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Fri, Apr
106 New Articles

Mozart pentru liceeni

Diverse
Tools
Typography

În penultima zi a lunii mai, s-a desfăşurat la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" din municipiul Turda, concursul şcolar „Sunet şi Culoare" pentru elevii de liceu, competiţia derulându-se în cadrul Proiectului Interdisciplinar Mozart (CAER 2014, nr. 434), ajuns la ediţia cu numărul 6.

Cu toate că numărul de participanţi nu a fost la fel de mare, aşa cum s-a întâmplat în ediţia precedentă, elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, şi-au demonstrat pe parcursul probei calităţile artistice şi simţul estetic în activitatea de creaţie.
Tema a fost liberă, ceea ce a constituit un avantaj în munca elevilor, fiecare dintre ei imaginându-şi o poveste pe care au transpus-o pe hârtie prin culori. Conform regulamentului, concursul s-a organizat în timpul unor audiţii muzicale din creaţia mozartiană, fiind sursa de inspiraţie pentru participanţi.
În debutul concursului , lucrarea muzicală ascultată de elevi a fost Simfonia nr. 1 în Mi b – KV 16, următoarele fiind Concertul pentru pian şi orchestră nr. 6 în Si b – KV 238, Sonata pentru pian nr. 11 în La – KV331-300i, Concertul pentru corn şi orchestră nr. 4 în Si b KV 299-297c – KV 495, iar la finalul competiţiei şcolare a fost audiat Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră în Do – KV 299-297c.
Odată cu încheierea probei sau poate pe parcursul ei, toţi cei prezenţi au înţeles – sau cel puţin aşa speră organizatorii – care este, pentru actul de creaţie materializat în timpul probei, rolul audiţiilor muzicale şi de ce au fost prezente în concurs lucrări muzicale din clasicismul vienez şi nu altele.
Datorită interesului scăzut din partea liceenilor pentru această probă de concurs, posibilitatea organizării acesteia în cadrul Proiectului Interdisciplinar Mozart rămâne sub semnul întrebării pentru anii viitori.
Evaluatorii creaţiilor plastice realizate în cadrul acestei probe, au fost prof. Mariana Codreanu-Picovici şi prof. Alexandru Picovici. Conform programului acestei ediţii, premierea elevilor va avea loc în cadrul Festivităţii de Premiere (pentru toate secţiunile) marţi, 17 iunie 2014, ora 17.00, în Sala Festivă a Şcolii Gimnaziale „Teodor Murăşanu (Şcoala Nr. 1) din municipiul Turda, strada Dr. I. Raţiu nr. 53, festivitate la care sunt aşteptaţi toţi premianţii proiectului, împreună cu apropiaţii şi profesorii lor.

În urma jurizării creaţiilor secţiunii „Sunet şi Culoare" – nivel liceal, au fost obţinute următoarele premii:

Clasa a IX-a:
Premiul I: Daria Răduţiu – cl. a IX-a B – Colegiul Naţional Mihai Viteazul
Premiul II: Adina-Paula Tritean – cl. a IX-a B – Colegiul Naţional Mihai Viteazul
Premiul III: Iris Petean – cl. a IX-a B – Colegiul Naţional Mihai Viteazul
Menţiune: nu se acordă

Clasa a X-a:
Premiul I: Diana Fărgaciu – cl. a X-a C – Colegiul Naţional Mihai Viteazul
Premiul II: Mihai Sinu – cl. a X-a C – Colegiul Naţional Mihai Viteazul
Premiul III: Gabriela Andreea Moise – cl. a X-a D – Colegiul Naţional Mihai Viteazul
Menţiune: Adina Pîrv – cl. a X-a D – Colegiul Naţional Mihai Viteazul
Menţiune: Ramona Turcu – cl. a X-a A – Colegiul Naţional Mihai Viteazul

Clasa a XI-a:
Premiul I: Diana Moldovan-Deaconu – cl. a XI-a B – Liceul Teoretic Liviu Rebreanu
Premiul II: : Ilinca Lungu – cl. a XI-a B – Liceul Teoretic Liviu Rebreanu
Premiul III: nu se acordă
Menţiune: nu se acordă

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS