Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

26
Thu, Nov
274 New Articles

Amendamentul Cristina Burciu la Legea pensiilor: Locuitorii din zona Turda-Câmpia Turzii vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani

PNL
Typography

Plenul Camerei Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat astăzi o propunere legislativă pentru modificarea art. 65, alin.(5) din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

În urma unui amendament pe care l-am depus și susținut în Comisia pentru muncă și protecție socială, sunt foarte bucuroasă să vă anunț că persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare din zona Turda-Câmpia Turzii au fost incluse în rândul beneficiarilor de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani.

Consider că introducerea locuitorilor din municipiile Turda și Câmpia Turzii, precum și de pe o rază de opt kilometri în jurul acestora pe lista localităților a căror cetățeni beneficiază de reducerea vârstei de pensionare este o realizare importantă pentru oamenii din cele două orașe.

Prin acest amendament, am reușit să elimin situația evidentă de discriminare a locuitorilor din Turda și Câmpia Turzii, care au suportat ani de zile emisiile de pulberi, gaze şi vapori provenite de la fostele fabrici, uzine, combinate şi întreprinderi.

Amendamentul meu s-a bazat pe realitatea conform căreia zona Turda - Câmpia Turzii a fost până în 1989 puternic industrializată, aici funcționând Uzina Chimică Turda, Combinatul de Lianţi şi Material Refractar Turda, Electroceramica, Fabrica de carbură de siliciu, Fabrica de Sticlă Turda şi, nu în ultimul rând, Combinatul Industria Sârmei Câmpia Turzii.

În concluzie, este pe deplin justificat ca şi cetăţenii din Turda și Câmpia Turzii să beneficieze de aceleaşi drepturi legale precum cei cuprinşi deja în prevederile Legii 263/2010 și sunt extrem de mulțumită că amendamentul meu a fost adoptat la votul final din Camera Deputaților.

Biroul de presă
Deputat PNL Cluj, CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS