Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

05
Mon, Dec
135 New Articles

Cristina Burciu, PNL: Aprobarea PNRR, undă verde pentru modernizarea și dezvoltarea României

PNL
Typography

Consiliul Uniunii Europene a dat oficial undă verde Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, acesta fiind pasul final premergător începerii procedurilor de acces la prima tranșă de finanțare, în valoare de 3,7 miliarde de euro. Acești bani urmează să fie distribuiți țării noastre încă din luna decembrie, fapt ce va permite guvernului liberal să declanșeze mecanismele de finanțare a celor 107 proiecte incluse în PNRR.

Demn de remarcat este faptul că, în cadrul întrunirii de la Bruxelles, în care s-a aprobat PNRR, nu au fost nici întrebări și nici observații suplimentare la adresa documentului propus de România, a cărui valoare totală se cifrează la 29,2 miliarde de euro.

Reamintesc că majoritatea fondurilor alocate țării noastre prin PNRR vor fi repartizate domeniilor prioritare, mai ales în actuala perioadă pandemică, respectiv către Sănătate, Educație și Transporturi.

După aprobarea Comisiei Europene, avem însă în continuare obligația de a menține standardul etapizării PNRR la un nivel ridicat, respectiv să ne îndeplinim întocmai obligațiile ce ne revin în vederea operaționalizării sale. În această idee, guvernul liberal va adopta în perioada următoare actele normative necesare în vederea implementării efective a PNRR, fie prin hotărâri de guvern, fie prin proiecte de lege votate în Parlament.

Plățile de prefinanțare acordate României din Mecanismul de redresare și reziliență vor fi conforme cu propunerile de reforme și investiții conținute în PNRR, cu sprijinirea concretă a ceea ce înseamnă Agenda verde și Agenda digitală ale Uniunii Europene.

Consider că succesul executivului liberal privitor la PNRR nu mai poate fi acum contestat de nimeni. Banii europeni vor veni foarte curând, iar noi nu avem altceva de făcut decât să punem în aplicare planul, cât mai curând posibil și cu respectarea fermă a tuturor capitolelor și termenelor asumate.

Sunt convinsă că instituțiile responsabile ale statului au capacitatea de a executa cât mai fidel cu putință toate punctele conținute în PNRR, astfel încât finalizarea acestor proiecte importante să reprezinte etape vitale pentru viitorul și dezvoltarea României.

Deputat PNL Cluj,
CRISTINA BURCIU

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS