Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

21
Fri, Jan
124 New Articles

Viziunea PNL privind educația - Programul de guvernare ”Reclădirea Națională a României 2016-2020”

PNL
Typography

Educația reprezintă motorul real al dezvoltării și creșterii nivelului de civilizație. Schimbarea de viziune în educaţie presupune stabilirea unor priorităţi strategice pe baza cărora să se realizeze concret obiectivele adoptate.

Pentru a-și implementa viziunea și obiectivele PNL va realiza intervenții decisive în domeniul finanțării și structurării sistemului de educație și cercetare, cu trimitere atât la cadrele didactice, cât și la elevi, vizând:

1. Statutul cadrului didactic:

  • investiția în profesor – creșterea anuală a salariilor în medie cu 20%, începând cu a doua jumătate a anului 2017, până la dublarea acestora, însoțită de evaluarea corpului didactic. 

2. Investiția în educația timpurie:

  • construirea de grădinițe și creșe (unde nu există) și în marile orașe (unde sunt supra-aglomerate), pentru circa 50 000 locuri din fonduri publice, fonduri europene și parteneriat public – privat.
  • generalizarea învățământului de la vârsta de 4 ani. 
  • generalizarea programelor de alimentație sănătoasă în școală și din centrele ,,școală după școală”, pe baza tichetelor valorice.
  • generalizarea învățământului preuniversitar într-un singur schimb prin construirea a circa 18.000 locuri în unitățile școlare.

3. Investiția în accesul la educație și echitatea educației:

  • dezvoltarea unui sistem de ”burse de reziliență” (în afara burselor sociale și a celor de excelență) care să recompenseze elevii ce obțin rezultate în primii 25%, dar provenind dintre cei mai dezavantajați 25% elevi (conform definiției OECD). 
  • construirea de campusuri școlare pentru organizarea și desfășurarea învățământului profesional.

Provenit dintr-o familie de profesori, candidatul PNL Tudor Ștefănie a fost, pe parcursul mandatelor sale de primar, un susținător al educației, preocupându-se permanent ca unitățile școlare turdene să beneficieze de alocările bugetare necesare asigurării unui proces educațional performant, de acordarea de burse pentru elevi și de premierea cadrelor didactice și a elevilor cu reușite școlare meritorii. Printre schimbările importante realizate cu ajutorul fondurilor nerambursabile accesate, se numără: reabilitarea și modernizarea clădirii Colegiului Național ”Mihai Viteazul”, construirea unui corp de clădire la Școala ”Teodor Mureșanu”, reabilitarea clădirii Grădiniței ”Poiana cu castani”, reabilitarea internatului școlar de la Colegiul ”Emil Negruțiu” și construirea sălii de sport de la Școala ”Gheorghe Barițiu”.

Educația va rămâne una dintre prioritățile principale ale deputatului Tudor Ștefănie, care va urmări sprijinirea dezvoltării unui sistem educațional performant, în care dascălii onești să nu mai fie sufocați de hățișuri de interese, un sistem educațional care să includă, în mod egal, toți copiii și tinerii, indiferent de situația lor materială, care să fie adaptat la realitățile și cerințele pieței muncii și care să se dezvolte dinamic, în relație directă cu mediul de afaceri.

Pentru o Românie educată, în 11 decembrie, VOTĂM PNL!

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS