Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

18
Thu, Aug
60 New Articles

EXCLUSIV: Surprinzător, Turda are candidaţi la europarlamentare!

PRU
Typography

O veste cel puţin surprinzătoare în peisajul politic turdean - dar nu numai - vine odată cu alegerile europarlamentare din acest an: municipiul Turda are candidaţi aflaţi pe liste la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Surpriza vine din partea Partidului România Unită, partid care, la Turda, a făcut chiar o surpriză plăcută la alegerile parlamentare din 2016.

Astfel, pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare din acest an se află nu mai puţin de trei turdeni: Răzvan Ciortea (preşedintele filialei turdene a PRU), medicul Ligia Drulea şi Florin Florescu (vicepreşedintele filialei turdene a PRU).

Chiar mai mult de atât, la nivelul întregului judeţ Cluj, pe lista Partidului România Unită se regăsesc patru persoane. În afară de cei trei amintiţi deja, pe aceeaşi listă se regăseşte şi Sorin Deac, cel care este secretar general al filialei judeţene Cluj a Partidului România Unită.

Potrivit preşedintelui PRU Turda, Răzvan Ciortea, reuşita municipiului nostru de a avea candidaţi pe lista Partidului România Unită la alegerile europarlamentare se datorează inclusiv faptului că filiala turdeană a avut un scor bunicel la alegerile parlamentare din 2016.

“Vă invit să vă reamintiţi că la nivelul municipiului Turda partidul nostru a obţinut 1.000 de voturi la alegerile parlamentare de la finele anului 2016. Şi asta ţinând cont că la Turda filiala s-a constituit cu trei săptămâni înainte de alegeri. Eu zic că nu e lucru puţin, iar munca noastră a fost observată de conducerea partidului la nivel naţional. Plus că să nu uităm că tot datorită implicării inclusiv a membrilor de la Turda, Partidul România Unită a obţinut un număr de 9.000 de voturi la nivelul întregului judeţ Cluj. Ştiţi ce înseamnă asta? Înseamnă cu 1.000 de voturi mai mult decât a obţinut PMP în judeţul Cluj, partid care acum e în Parlamentul României. Repet: nu e puţin lucru iar implicarea noastră, dorinţa noastră de muncă a trezit intereseul conducerii la nivel naţional şi i-au făcut să ne acorde nu doar încrederea dar mai ales onoarea de a ne oferi locuri pe lista pentru alegerile europarlamentare, primul clasat din Turda fiind chiar pe un loc onorabil dacă ne referim la nivel naţional” a spus preşedintele PRU Turda care nu a neglijat - ca factor important - nici prestanţa celui care a condus frâiele organizaţiei judeţene a Partidului România Unită, fostul senator Alexandru Cordoş (despre a cărui poziţie la momentul de faţă ne vom referi într-un alt material publicistic, motiv pentru care vă invităm să ţinem legătura în mediul online).

În cadrul discuţiei cu preşedintele PRU Turda nu am putut să nu aducem vorba despre o oarecare lipsa din lumina reflectoarelor la nivel local a filialei turdene a Partidului România Unită după conferinţa de alegeri locale din luna martie a anului 2017, astfel că Răzvan Ciortea a ţinut să precizeze că membri partidului au avut diverse acţiuni - inclusiv cadouri oferite copiilor cu ocazia diverselor sărbători - dar că la cele mai multe nu au simţit nevoia să anunţe neapărat publicul cu laude de tipul “uite ce facem noi”. “Ne-am implicat noi, membrii filialei turdene în diverse acţiuni caritabile, acţiuni de binefacere, cum ar fi de exemplu acţiunile făcute pentru copiii cu sindrom Down dar nu e felul nostru să ne lăudăm. Am preferat să ne bucurăm de bucuria celor pe care i-am ajutat fără să ne lăudăm imediat în presă cum fac alţii”, mai spunea Răzvan Ciortea.

Un alt subiect care nu a putut fi ocolit a fost ideea de doctrină naţionalistă a partidului precum şi intersecţia acestui tip de doctrină cu cea a unui alt partid mai vechi în România, anume PRM.

Recunoscând că speranţele privind numărul de voturi pe care Partidul România Unită le-ar obţine la alegerile europarlamentare se leagă inclusiv de contextul european în care curentul naţionalist pare să prindă tot mai mult teren, preşedintele PRU Turda a asigurat cetăţenii că, deşi la nivelul opiniei publice partidul pare să fi fost mai puţin evident sau mai puţin în lumina reflectoarelor, Partidul România Unită există şi politica sa merge mai departe.

Cât priveşte o eventuală posibilă “relaţie” PRU-PRM  - cu atât mai mult cu cât la nivel naţional într-o ţară este puţin probabil să existe două partide cu doctrine în procent majoritar identice - Răzvan Ciortea nu a putut confirma, oficial, posibile zvonuri potrivit cărora ar putea exista o eventuală alianţă sau fuziune, însă a confirmat că Partidul România Mare are propria listă la europarlamentarele din 2019. Dar deşi dată fiind situaţia tocmai prezentată, preşedintele PRU Turda a lăsat să-i scape informaţia potrivit căreia pe locul 3 pe lista PRU la europarlamentare se regăseşte şeful de campanie al PRM pe Muntenia, o astfel de informaţie aruncând totuşi o lumină cel puţin interesantă peste zorii unei eventuale idei de fuziune cel mai probabil ulterioară europarlamentarelor.

Nu mai puţin intersesantă este observaţia lui Răzvan Ciortea potrivit căreia un partid precum Partidul România Unită a prins cheag şi s-a dezvoltat pe ideea de naţionalism în pofida existenţei deja a unui partid precum PRM tocmai pentru că de-a lungul timpului la PRM s-a observat existenţa şi a unei doze de extremism. Forţând puţin accepţiunile, preşedintele PRU Turda lăsa să se înţeleagă că, spre deosebire de PRM, PRU vine cu o idee de naţionalism mai “cuminte”, mai cumpătat, mai atent însă nu mai puţin evident sau nicidecum câtuşi de puţin slăbit, dar nu agresiv, ci mai degrabă ancorat în problemele reale ale naţiunii, ale României şi Românilor.

Ba mai mult, ca să explice cât se poate de concret politica pe care merge Partidul România Unită, Răzvan Ciortea a spus: “Noi suntem pro europeni dar în anumite condiţii! Ţara noastră, România, nu poate avea doar obligaţii în Uniunea Europeană. Trebuie să aibă şi drepturi şi facilităţi. Până când doar obligaţii şi iar obligaţii? Trebuie să aibă drepturi, facilitati la fel  ca orice stat membru cu drepturi depline, fără negocieri purtate în genunchi. În momentul de faţă se pare că avem acelaşi statut cu celelalte state membre doar pe hârtie. Or, asta nu se poate! La fel cum nu se poate ca diverşi reprezentanţi ai altor state să interfereze în problemele interne ale României, să ne facă tot felul de recomandări cum ar fi în domeniul justiţiei, împotriva efectiv a deciziilor ÎCCJ când ţara noastră are o Constituţie armonizată cu legislaţia europeană, că altfel nu am fi intrat în Uniunea Europeană. Ca să nu mai zic că e de-a dreptul inimaginabil să avem politicieni - zice-se români - care ne denigrează ţara în Parlamentul European în condiţiile în care noi, ca români, i-am trimis acolo să ne reprezinte. Cum se poate aşa ceva?”.

Iar ca lucrurile să fie şi mai clare iată câteva spicuiri din Decalogul prezentat de preşedintele PRU, Bogdan Diaconu:

  1. SUVERANI ÎN EUROPA! Milităm pentru o Uniune Europeană a statelor suverane.
  2. FĂRĂ DUBLU STANDARD ÎN UE! ACELEAȘI PRODUSE PENTRU TOȚI EUROPENII! Nu ne plac nici conservele, nici detergenții și nici autoturismele concepute pentru „piața din estul Europei”.
  3. CREȘTEM CAPITALUL ROMÂNESC ȘI APĂRĂM RESURSELE ROMÂNIEI! Apărarea capitalului românesc înseamnă să oprim tratamentul preferențial acordat capitalului străin!
  4. SUBVENȚII EGALE ÎN AGRICULTURĂ! Vom lucra pentru a ridica nivelul subvențiilor în agricultură din România la nivelul celor din țările dezvoltate ale UE.
  5. RESPECT PENTRU POLITICILE NAȚIONALE! România a trăit exodul muncitorilor, al constructorilor, al medicilor. Nimeni nu s-a gândit, în Europa civilizată, că salvarea sistemului de sănătate francez cu medici români înseamnă distrugerea celui românesc.
  6. UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA! Pământul Basarabiei nu e nici land german, nici gubernie rusească, Basarabia e România!
  7. PENTRU IDENTITATEA NOASTRĂ NAȚIONALĂ! Putem supraviețui ca popor numai dacă ne menținem și ne respectăm valorile noastre tradiționale.
  8. NAȚIONALISM ÎNSEAMNĂ IUBIRE DE NEAM, DE ȚARĂ ȘI DE LIMBA ROMÂNĂ! Copiii români din Europa merg la școli în care învață în limba țării de adopție. Încet-încet, graiul se uită.
  9. ROMÂNIA – LIDER POLITIC REGIONAL! Balcanii au fost mereu „butoiul cu pulbere” al Europei. Aceste țări sărace din Balcani sunt la discreția marilor puteri.
  10. PARLAMENT EUROPEAN CINSTIT ȘI DEMN! Nimeni nu poate impune nimănui, nimic!
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS