Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

24
Mon, Jun
111 New Articles

Un nou atelier la Castelul Bánffy. Vezi detalii!

Cultură
Typography

Fundația Transylvania Trust  în perioada 19 august – 1 septembrie organizează un modul de cercetare. Cercetarea se va desfășura în două ateliere: arheologie și istoria artei. Așteptăm câte 15 de participanți în fiecare atelier, și anume studenți de la specialitățile arheologie și istoria artei, dar și de la alte secții, cum ar fi arhitectura, istoria, restaurare, turism, etc.

Cercetarea arheologică va fi condusă de dr. Csók Zsolt, arheolog la Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, cea de istoria artei de dr. Weisz Attila, lector la Universitatea de Artă și Design din Cluj.

Participarea la ateliere este gratuită, programul acestora cuprinde și câte o excursie de studiu, prelegeri despre contextul istoric, estetic și arheologic al castelului. Cercetările se vor derula în clădirea principală a castelului.

Arheologia monumentelor istorice este un domeniu nou, iar prin aceste ateliere dorim să dezvoltăm și să adaptăm această perspectivă și în discursul științific din Transilvania. Cu ocazia relevărilor paralele, descoperirile unui atelier pot fi evaluate și verificate simultan în cadrul celuilalt atelier. Orice fragment sau obiect descoperit reprezintă o valoare adăugată a monumentului istoric și poate fi valorificat pe parcursul procesului de reabilitare a sitului, ceea ce are un nou aport economic: înseamnă noi locuri de muncă pentru tinerii specialiști.

Participarea la ateliere este recunoscută de Universitatea Babeș-Bolyai și de Universitatea de Artă și Design ca practică obligatorie în carul educației universitare.

Atelierele oferă deci experiență în domeniul:

  • cercetării de parament
  • documentării clădirii
  • relevării și documentării arheologice
  • relevării lapidariului
  • ghidajului turistic elaborat pe baza unei bibliografii de specialitate.

Înscrierile se fac pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. până în data de 30 aprilie 2018 prin completarea și trimiterea formularului de înscriere.

Pentru informații suplimentare accesați: www.transylvaniatrust.ro, https://www.facebook.com/BanffyCastleBontida/

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS