Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Colectarea selectiva - un deziderat de atins si la Luna

Actualitate
Tools
Typography

Compania de Salubritate Câmpia Turzii îşi face tot mai simţită prezenţa şi se îndreaptă cu paşi cât se poate de repezi spre îndeplinirea normelor europene privind colectarea selectivă a deşeurilor.

Astfel, în dimineaţa zilei de vineri, 31 ianuarie 2014, reprezentanţi ai Companiei de Salubritate Câmpia Turzii, împreună cu managerul Lucian Şandru, au fost prezenţi la şcoala din comuna Luna unde să le explice celor mici importanţa colectării selective a deşeurilor.
Chiar mai mult, după vizionarea unui filmuleţ educativ despre colectarea selectivă, micuţii de la Şcoala Gimnazială Luna au putut exersa colectarea selectivă, având amenajate machete ale recipientelor de colectare selectivă a deşeurilor cu codurile de culori aferente: albastru pentru hârtie şi carton, galben pentru plastic şi metal şi verde pentru sticlă.
Alături de copii şi de cadrele didactice, pe lângă reprezentanţii Companiei de Salubritate, la întâlnire a fost prezent şi primarul comunei Luna, Laurenţiu Tör.
Evident, reprezentanţii Companiei de Salubritate aveau asupra lor şi materiale informative care au fost distribuite elevilor şi cadrelor didactice, elevii fiind răsplătiţi - pentru modul în care au arătat că ştiu să colecteze selectiv - cu creioane şi pixuri realizate din materiale reciclate.
Cu speranţa că cei mici au înţeles necesitatea colectării selective şi s-au familiarizat cu acest tip de colectare, directorul Lucian Şandru consideră că elevii sunt cel mai bun motor pentru colectarea selectivă, de la aceştia informaţia ajungând spre părinţii, rudele şi cunoştinţele lor. De asemenea, Lucian Şandru şi-a exprimat speranţa că de acum curtea şcolii şi împrejurimile nu doar vor fi mult mai curate, dar deşeurile vor fi colectate selectiv, cu atât mai mult cu cât cei mici au învăţat cum se face, iar în comună beneficiază de astfel de recipiente destinate colectării selective a deşeurilor.
Evenimentul de la Luna a fost unul dintr-un şir mai lung de evenimente similare pe care Compania de Salubritate Câmpia Turzii îşi propune să le desfăşoare şi în alte comune din jurul Câmpiei Turzii.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS