Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Cati bani da comuna Luna presei? | AUDIO

Actualitate
Tools
Typography

Acesta era lucrul pe care dorea să îl ştie şi consilierul Mihail Cuc, motiv pentru care s-a şi interesat în acest sens abordând-o pe contabila primăriei, care era de faţă la şedinţa extraordinară a Consiliului Local al comunei Luna în care s-a dezbătut bugetul pe 2014.

"Doamna contabilă, vă rog frumos să-mi spuneţi - pentru că-s aici de faţă cei de la presă - presa unde aţi cuprins-o?", întreba Mihail Cuc, care nu vedea nicăieri în proiectul de buget un subcapitol concret "Presa" sau ceva similar.
Consilierului PSD contabila i-a explicat că sumele alocate presei sunt cuprinse în secţiunea de funcţionare, la capitolul "Autorităţii executive", la subcapitolul "Materiale". Mirarea consilierului PSD a fost cu atât mai mare cu cât în dreptul acelui subcapitol apărea suma de 496.000 de lei (adică aproape 5 miliarde de lei vechi). "Şi ăsta-i totalul, 496?... Ăsta-i totalul la presă?!?! 496?" se întreba extrem de mirat Cuc, până când i s-a explicat că în acea sumă sunt cuprinse toate cheltuielile de funcţionare a autorităţii executive, însemnând gaz, electricitate, birotică, telefon şi aşa mai departe. Şi în această sumă de 496.000 de lei, alocată pentru 2014 funcţionării autorităţii executive, sunt şi banii alocaţi presei, aspect confirmat şi de viceprimarul Aurel Giurgiu: "în suma asta-i şi presa".
Totuşi, Mihail Cuc insista să afle punctual - "şi presa... X, Z, Z...?" - câţi bani se acordă fiecărei instituţii media.
Răspunsul primarului Laurenţiu Tör - "da-s făcute pe desfăşurător, domnu' consilier Cuc" - l-a nemulţumit pe Mihail Cuc care, dând exemplu de alt proiect de buget, care avea desfăşurător, s-a arătat nemulţumit că nu cunoaşte sumele exacte, consilierul PSD motivându-şi solicitarea expresă prin "dar ştiţi foarte bine că avem probleme cu presa...".
Se pare că discuţia se mutase între primar şi consilierul PSD... Când Tör spunea "de 10 ani tot aşa a fost prezentat bugetul" dând de înţes că de aceea a fost prezentat şi acum tot aşa, fără detalieri precise, Cuc a izbucnit: "da' pe mine nu mă interesează, că io n-am fost acum 10 ani, io-s acuma consilier. Mie-mi daţi explicaţiile acuma, pentru că acuma-s consilier, n-am fost acum 10 ani". În continuare, când primarul spunea "dar vi le-am dat", consilierul PSD a replicat din nou: "astea nu-s explicaţii!".
Schimbul de replici s-a aprins şi mai tare ulterior, dialog din care spicuim:

Tör: Dacă mai aveţi ceva de spus... Dacă nu, domnul Rupa, poftiţi...
Cuc: Da' ce, dumneata îmi spui mie când să gat sau nu?
Tör: Păi spuneţi dacă mai aveţi de spus...
Cuc: Auzi, măi frate, mă!...

Până una-alta sumele sunt cuprinse în desfăşurător. Iar în ceea ce priveşte intervenţia lui Mihail Cuc şi dialogul acestuia cu primarul Laurenţiu Tör aşa cum a avut loc la momentul respectiv, fişierul audio de mai jos vă stă la dispoziţie să vă elucidaţi.

{mp3}2014/02/cucPresa{/mp3}

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS