Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Campania: „Pentru mediu, pentru sanatate!”

Actualitate
Tools
Typography

(comunicat)
Despre apa pe care o bem...
Trebuie să fim conștienți de faptul că APA este un bun al tuturor!

Directorul general al Companiei de Apă ARIEȘ, Cristian Matei vorbește despre motivele care trebuie să ne detemine să prețuim apa ca pe un bun al nostru, al tuturor: „Pentru că este folosită în multe scopuri – casnice, agricole sau industriale – apa este o resursă din ce în ce mai rară. De aceea este de datoria companiilor de apă să o gestioneze rațional și să o păstreze pentru generațiile viitoare.
Compania de apă ARIEȘ distribuie apă potabilă la 21.593 de clienți."
DESPRE APA PE CARE O BEM, TREBUIE SĂ ȘTIM CĂ:
În arealul de deservire al CAA, apa este captată atât din pânza freatică, cât și din suprateran, din pârâul Hășdate.
Locuitorii din Turda și comunele/localitățile din jur – Mihai Viteazu, Cheia, Cornești, Sândulești, Bogata și Copăceni – consumă apă captată din subteran. Aceasta este extrasă de la peste 12 metri adâncime. Fiind o apă curată, pentru potabilizare, nu este nevoie decât de o dezinfectare cu clor.
Locuitorii din Câmpia Turzii și localitățile arondate sunt alimentați cu apă potabilă extrasă din pârâul Hășdate. Fiind o apă de suprateran, aceasta pentru a fi bună de băut, are nevoie de mai multe etape de tratare. Aici intervine Stația de tratare, modernizată de curând în cadrul proiectului derulat de CAA pe fonduri de coeziune.
Cât consumăm pentru diferite activități?
• Spălarea vaselor la robinet: 50 litri de apă
• Spălarea hainelor: între 40 și 70 de litri
• Spălarea mâinilor și a dinților: între 5 și 15 litri
• Un duș: între 60 și 80 de litri
• O baie: 150 – 200 litri
Cât risipim fără să știm:
• Un robinet care picură, consumă 17 litri/zi
• O toaletă care curge, consumă aproximativ 40 litri/zi
• Un robinet neetanș sau o toaletă care pierde o picătură de apă/secundă, duc la o pierdere de apă de 0,5 mc/lună

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS