Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

“SOMERII DIN CAMPIA TURZII SPRE O NOUA MESERIE” un proiect in sprijinul somerilor din Campia Turzii

Actualitate
Tools
Typography

Municipiul Câmpia Turzii, prin Primăria Municipiului, în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj, a susţinut conferinţa de presă de lansare a proiectului "ŞOMERII DIN CÂMPIA TURZII SPRE O NOUĂ MESERIE" finanţat prin contractul POS DRU 135208, în data de 10.06.2014, ora 11,00 la sediul Palatului Cultural "Ionel Floaşiu" din localitate.

La eveniment au participat Primarul Municipiului Câmpia Turzii, domnul Radu Hanga, domnulul viceprimar Dorin Nicolae LOJIGAN, consilieri locali,reprezentanţi din partea partenerului de proiect, membri ai echipei de implementare a proiectului, jurnalişti locali şi regionali, reprezentanţi ai instituţiilor locale, specialişti din administraţia publică locală şi persoane care vor face parte din grupul ţintă.

Acest proiect oferă posibilitatea ca şomerii proveniţi din mediul urban, cu precădere cei care au domiciliul în Câmpia Turzii să participe la activităţile care vizează pregătirea profesională a persoanelor aflate în dificultate pe piaţa muncii cu statut de şomeri, proveniţi în principal din disponibilizările masive care au avut loc pe plan local, în ultimii ani.
Serviciile de care vor beneficia şomerii participanţi la activităţile proiectului constau în principal în informare, consiliere, medierea muncii şi formare profesională.

Proiectul urmează să se desfăşoare pe o perioadă de 16 luni.
Acest proiect a pornit de la realităţile existente pe piaţa muncii în municipiul nostru, urmare a valurilor succesive de disponibilizări din ultimii ani. Meseriile în care se va realiza pregătirea profesională a unui număr de 378 de persoane, beneficiari de subvenţii la absolvirea cursurilor, sunt cele derivate din profesiile practicate până la închiderea celui mai mare operator economic din zonă. Astfel, persoanele care vor participa la activităţile proiectului vor fi calificaţi ca stivuitorişti, mecanici-vulcanizatori, mecanici auto şi sudori, o parte putând beneficia şi de cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului", a precizat Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Domnul Radu HANGA.

Finanţarea primită de către Municipiul Câmpia Turzii este mai mult decât binevenită, dovedind faptul că administraţia locală este dedicată problemelor cu care persoanele aflate în dificultate se confruntă. Fondurile accesate prin proiect sunt în suma de 1349611,4 lei, reprezentând contribuţia nerambursabilă provenind de la Bugetul Comunitar, cu cofinanţarea de la Bugetul de Stat. Contribuţia asumată de către municipalitate este de 27.600 lei. Pe lângă pregătirea profesională a şomerilor din cadrul Municipiului Câmpia Turzii, prin proiect vor fi concretizate ca rezultate şi achiziţia unor echipamente necesare derulării proiectului cât şi amenajarea a două săli de curs în cadrul Liceului Teoretic "Pavel Dan „- locaţie în care se vor desfăşura modulele teoretice ale cursurilor din cadrul proiectului. Merită subliniat că şomerii participanţi la activităţile proiectului vor beneficia de subvenţii care în funcţie de perioada cursurilor şi complexitatea acestora pot ajunge până la 3.000 lei net", a menţionat Domnul Irimie POPA, Managerul proiectului.

Parteneriatul în cadrul proiectului este asigurat de participarea Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj, entitate cu o vastă experienţă în domeniu.

Am adus cu noi în acest proiect experienţa pe care am dobândit-o în perioada 2007-2013 în accesarea fondurilor europene prin POS DRU şi cea privind oferirea unor forme de pregătire persoanelor aflate în dificultate pe piaţa muncii. Rolul nostru va fi unul activ, fiind implicaţi nemijlocit în activitatea de formare a şomerilor care fac parte din grupul ţintă", a declarat Domnul Adrian TINIŞ, Director al Centrului Regional de Formare Profesională a Adulţilor Cluj - partener în cadrul proiectului.

De asemenea, domnul Dorin Nicolae LOJIGAN, Viceprimar al Municipiului Câmpia Turzii a subliniat importanţa acestui proiect pentru comunitatea locală.

Participarea unor persoane care îndeplinesc condiţiile pentru încadrarea în grupul ţintă a fost consistentă, oportunităţile oferite şomerilor în vederea reconversiei lor profesionale fiind bine primite.
"Am învăţat în şcoală şi la vechiul loc de muncă cum se prelucrează metalul. Aici la Câmpia Turzii m-am identificat total cu profesia mea. Când m-am angajai, m-am gândit că de aici voi ieşi la pensie, dar nu a fost să fie aşa. Proiectul acesta ne oferă o speranţă că poate şi pe noi ne va mai angaja cineva. Am 54 de ani, ştiu că nu va fi uşor să îmi găsesc un loc de muncă conform pregătirii profesionale actuale, dar sper ca în urma absolvirii cursului de sudor să reuşesc să mă angajez!" a declarat Domnul Inginer Emil Constantin FETIŢA, şomer din Câmpia Turzii.
Persoane de contact:
Expert Responsabil Comunicare : Georgeta PETROVAN
Tel. 0740.071872, e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS