Site-ul www.AgoraMedia.ro foloseşte fişiere de tip cookies pentru a opera și îmbunătăți utilizarea site-ului și funcționalitatea serviciilor oferite precum şi pentru a îmbunătăţi experienţa dvs. de navigare, ele putând include informații despre data și ora vizitei sau istoricul de navigare, în general fiind vorba de fişiere de la terţi (youtube.com, vimeo.com, trafic.ro, Google Analytics etc.). Pentru continuarea accesării site-ului www.AgoraMedia.ro, vă solicităm permisiunea de a agrea politica noastră de utilizare cookies.

02
Thu, May
101 New Articles

Gestionarea eficienta a resurselor de apa, o prioritate pentru CAA - Campania "Pentru mediu, pentru sanatate!"

Actualitate
Tools
Typography

În contextul alinierii la standardele europene privind calitatea serviciilor de furnizare a apei potabile, Compania de Apă Arieș, ca Operator Regional, dezvoltă un program de gestiune eficientă a resurselor de apă.

În această fază se impune implementarea un sistem eficient de monitorizare a debitelor la nivelul aglomerărilor operate.

Lucrările se vor executa în zonele gestionate de Compania de Apă Arieș, la nivelul localităţilor Turda și Câmpia Turzii.

Denumirea contractului este: Debitmetrie zonală - Pachet 04

Firma contractată este: S.C. ELECTROMATIC SYSTEMS S.R.L. și valoare atribuită acestuia (fara TVA) este de 1. 671. 953, 92 lei

În cadrul acestui contract, se vor crea 30 puncte de monitorizare debite, amplasate pe rețelele de alimentare cu apă.

Contractantului îi revine sarcina de a furniza toate echipamentele mecanice și de monitorizare, în conformitate cu specificațiile tehnice prezentate de Autoritatea Contractantă. Pentru instalarea lor se vor executa lucrări de:

• Recunoaşterea terenului - sondarea pentru depistarea conductelor
• Trasarea pe teren
• Organizarea executării lucrărilor
• Executarea terasamentelor
• Montarea căminelor prefabricate
• Cuplarea la rețele
• Verificări și probe în perioada de la începutul, din timpul și după terminarea montajului
• Revizii în perioada de garanție
• Cartea construcției
• Standarde și normative

caaRosioriCopilContractorul va dota fiecare cămin de debitmetrie și vane cu acționare automată și senzorului de presiune. În acest tablou se va amplasa echipamentul SCADA, necesar culegerii de date de la echipamentele din căminele de debitmetrie și vane și acționării de la distanță a vanei automate. Panourile vor trebui să asigure spațiu pentru montarea ulterioară a unui modul de transmitere date, RTU și interfețele I/O analogice sau digitale împreună cu toate elementele de conectare electrică și de comunicație necesare (surse alimentare, protecții, siguranțe, cleme, marcaje, prize, cabluri de legatură, mufe).

Contractorul va asigura și iluminarea interioară a căminului de debitmetrie și vane și instruirea echipei CAA privind utilizarea echipamentelor livrate. Instruirea va urmări însușirea deprinderilor de utilizare corectă a echipamentelor livrate și cunoașterea tuturor facilităților acestora.

Sistemul va asigura monitorizarea datelor preluate prin echipamentele montate, în Dispecerat și controlul la distanță a acestora.

"Toate aceste lucrări în cadrul proiectului, fie ele de montare a unor echipamente de ultimă generație, fie de monitorizare corectă și în timp real a rețelelor de apă și canal, sunt în beneficiul clienților noștri și al companiei implicit. Aceste proiecte odată finalizate, vor asigura distribuirea unor servicii de înaltă calitate către cetățeni. Ei sunt prioritari pentru noi. Ca director al companiei, și nu numai, mă implic numai în proiecte care aduc și vor aduce un plus în creșterea calității vieții și confortului locuitorilor". Cristian Octavian Matei, director general al CAA.

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS